Οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με δέκα από το 20', αλλά πήραν βαθμό στη Λεωφόρο (1-1) * Αποδοκιμασίες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε δοκάρι με τον Μπεργκ
Δεν λύγισε παρά τα προβλήματα... Μπορεί να έπαιζε με δέκα από το 20', μπορεί να προέκυψαν προβλήματα τραυματισμού, όμως ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος στη Λεωφόρο το βράδυ της Κυριακής (15/5).
Οι Θεσσαλονικείς πήραν βαθμό με το 1-1 από τον καλύτερο Παναθηναϊκό και κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να παραμείνουν μαζί με τους «πράσινους» στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ έχοντας πλέον και το δεύτερο ματς στην έδρα τους.
Για τον Βλάνταν Ίβιτς τίποτα δεν πήγε βάσει πλάνου, αφού από το 20' έχασε τον Τζιόλη. Προσπάθησαν όμως πολύ Χαρίσης, Αθανασιάδης, Ροντρίγκες και Τζαβέλλας, ενώ σαν να μην έπαιζε ήταν ο ανέτοιμος Μακ.
Προβληματικός, από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, κυρίως για τον τρόπο που προσπαθούσε να αναπτυχθεί. Δεν τον βοήθησε ο Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος άργησε να κάνει αλλαγές για να ανοίξει το παιχνίδι της ομάδας του. Επέμεινε για 60 λεπτά με τον Αμπέντ και τον Βιγιαφάνιες στα πλάγια χωρίς λόγο.
Δεν ήταν καλός ο Αλγερινός, ενώ αρνητικός για τους «πράσινους» παρουσιάστηκε ξανά ο Κουτρουμπής. Πολύ καλός ο Μπεργκ, που είχε γκολ και δοκάρι, βοήθησε ξανά ο Λέτο. Τίποτα δεν πήρε το «τριφύλλι» από τις αλλαγές του Ιταλού τεχνικού.
Νεύρα, αποβολή και «πράσινη» υπεροχή
Αρκετά ευδιάθετος έδειξε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν για να παίξουν ανοιχτά και να αιφνιδιάσουν και προσπάθησαν από τα πλάγια κυρίως να δημιουργήσουν προβλήματα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειξε αμέσως να έχει απαντήσεις χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 8' με τον Μπεργκ.
Έτσι, οι «πράσινοι» ισορρόπησαν πολύ γρήγορα και στα επόμενα λεπτά άρχισαν τα νεύρα. Πρωταγωνιστές σχεδόν σε κάθε φάση οι Λέτο και Τζαβέλλας, οι οποίοι αντάλλασσαν διαρκώς... γαλλικά.
Στο 20' ήρθε η σωστή αποβολή του Τζιόλη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ζέκα και κάπου εκεί οι σφυγμοί χτύπησαν κόκκινο σε παίκτες και πάγκους, κάτι που φάνηκε στο 37' όταν ο Ίβιτς και οι συνεργάτες του μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας αποβολή του Κουτρουμπή.
Ο Παναθηναϊκός ήταν λογικό να πάρει τα ηνία του ματς έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως του έλειπε η φαντασία. Ο Ίβιτς έβαλε τον Χαρίση μπροστά από την άμυνά του στη θέση του Τζιόλη και έκλεισε καλά τους χώρους. Έτσι, οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση ένα σουτ του Λέτο, ήταν εμφανώς ακίνδυνοι περιμένοντας στη δημιουργία σχεδόν τα πάντα από τον Βιγιαφάνιες.
Όλα έγιναν σε τρία λεπτά...
Εντυπωσιακά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του επίθεση στο 46' να ανοίγει το σκορ. Λέτο και Μπεργκ συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο τελευταίος τελείωσε ιδανικά τη φάση. Ωστόσο, η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση με τον Χαρίση να ισοφαρίζει στο 49' με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.
Η γρήγορη ισοφάριση πάγωσε τους «πράσινους», οι οποίοι για λίγα λεπτά δεν πατούσαν καλά. Το αποτέλεσμα ήταν ο Στραματσιόνι να βάλει τον Μπουμάλ, μια αλλαγή που θα έπρεπε να έχει κάνει νωρίτερα. Ωστόσο, ούτε με τον Αφρικανό εξτρέμ κατάφερε το «τριφύλλι» να δώσει πλάτος και να ανοίξει την άμυνα του ΠΑΟΚ.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, το ματς παιζόταν και περισσότερο προς την περιοχή των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν μονοδιάστατος και χωρίς κανένα επιθετικό πλάνο. Οι παίκτες του έβγαζαν συνεχώς σέντρες, με τον Νάνο να παίρνει πολλές μπάλες από την πλευρά του.
Το δοκάρι του Μπεργκ και 1-2 εξαιρετικές πάσες του Λέτο ήταν οι μοναδικές στιγμές που χρήζουν αναφοράς. Οι «ασπρόμαυροι», όμως, αμύνθηκαν εξαιρετικά και τελικά κατάφεραν να πάρουν το βαθμό, έστω κι αν έκλεισαν το ματς με διάφορες αλχημείες, χάνοντας τον Ζάιρο και βλέποντας τον Μυστακίδη να τελειώνει με δεμένο κεφάλι.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί του οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Τουμπακάρης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Κιοτζένης (Ξάνθης).
Κίτρινες: 37' Κουτρουμπής, 85' Ταυλαρίδης, 90'+5 Καλτσάς - 86' Τζαβέλλας.
Κόκκινη: 20' Τζιόλης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής (78' Καλτσάς), Ζέκα, Αμπέντ (60' Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Χαρίσης, Ροντρίγκες (79' Μυστακίδης), Μακ (60' Ζάιρο, 68' Σκόνδρας), Αθανασιάδης.