28/02/2025
Αρχείο Διεθνή | Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 - 18:03

Ζορίστηκε η Ελβετία (video)

Κέρδισε την αξιόμαχη Αλβανία με 1-0 * Με δέκα από το 36' η ομάδα του Ντε Μπιάζι, που έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία προς το φινάλε * Δοκάρι είχε ο Τζεμαϊλί

Επικράτησε το φαβορί... Μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο απ' ό,τι θα περίμεναν οι περισσότεροι, όμως η Ελβετία πήρε αυτό που ήθελε και ξεκίνησε με το δεξί στο Euro 2016.

Η Αλβανία, στην πρώτη παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έδειξε καλά στοιχεία, πάλεψε πάρα πολύ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 το απόγευμα του Σαββάτου (11/6), παίζοντας μάλιστα με δέκα παίκτες από το 36' λόγω αποβολής του αρχηγού της Τσάνα.

Οι Ελβετοί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν τον έλεγχο, αλλά προβλημάτιζαν, γιατί δεν μπορούσαν να κλειδώσουν το τρίποντο. Στάθηκαν τυχεροί στο τέλος, αλλά το σημαντικό είναι ότι σκαρφάλωσαν μαζί με τη Γαλλία στην κορυφή του πρώτου ομίλου, έχοντας βγάλει το πιο εύκολο θεωρητικά παιχνίδι. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα για εκείνους κόντρα στην Αλβανία θα ήταν αποτυχία και ειδικά από τη στιγμή που είχαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Δύο κόρνερ στα πρώτα λεπτά κέρδισε η Ελβετία και από το δεύτερο, το οποίο εκτέλεσε ο Σακίρι, προήλθε και το γκολ με τον Σερ να πηδά ψηλά και να νικά τους πάντες. Τραγική η έξοδος του Μπερίσα, ο οποίος όμως συνήλθε και ήταν πολύ καλός στο υπόλοιπο ματς.

Η Αλβανία είχε πρόβλημα τόσο στο να αναπτυχθεί όσο και στο να περιορίσει τον Σεφέροβιτς, ο οποίος έβρισκε εύκολα τον τρόπο να ξεμαρκαριστεί. Παρ' όλα αυτά, άγγιξε στο 31' την ισοφάριση με τον Σαντίκου.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσάνα αποβλήθηκε και έως την ανάπαυλα οι παίκτες του Ντε Μπιάζι είχαν καταρρεύσει. Ο Τζεμαϊλί στο 38' είχε δοκάρι, τρία λεπτά αργότερα μία ακόμη καλή στιγμή, ενώ στο 43' ήταν ο Σεφέροβιτς που λίγο έλειψε να κάνει το 2-0.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η Αλβανία προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Ελβετούς και να ισοφαρίσει, αλλά αυτό δεν έγινε. Έτσι, αναγκάστηκε να ρισκάρει σταδιακά και να ανοίξει τους χώρους, με αποτέλεσμα να δοθούν ευκαιρίες στους Ελβετούς που τις πετούσαν στα σκουπίδια με πρωταγωνιστή τον Σεφέροβιτς.

Όσο για τους τυπικά γηπεδούχους, ο Σαντίκου στο 77' είχε άλλη μία καλή στιγμή για να κάνει το 1-1, ενώ η φάση-κλειδί ήταν αυτή του 87'. Ο Γκάσι βρέθηκε μόνος του με τον Ζόμερ, αλλά ο τελευταίος αντέδρασε σωστά και κράτησε όρθια την Ελβετία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, βοηθοί του οι Ρομπέρτο Αλόνσο και Χουάν Γιούστε, ενώ τέταρτος ο Πολ φαν Μπόεκελ.

Κίτρινες: 23' Τσάνα, 63' Κάτσε, 89' Κουκέλι, 90'+2 Μαβράι - 13' Σερ, 67' Μπεχράμι.

Κόκκινη: 36' Τσάνα.

ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζιοβάνι ντε Μπιάζι): Μπερίσα, Χίσαϊ, Τσάνα, Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι, Αμπράσι, Ταουλάντ Τζάκα (62' Κάτσε), Ρόσι (74' Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82' Γκάσι).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Γκρανίτ Τζάκα, Τζεμαϊλί (76' Φάμπιαν Φράι), Σακίρι (88' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (62' Εμπολό), Σεφέροβιτς.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γαλλία 3 (2-1)

2. Ελβετία 3 (1-0)

3. Αλβανία 0 (0-1)

4. Ουκρανία 0 (1-2)

Μοιραστείτε το: