28/11/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 - 19:13

Sportradar: «Παραπλανητικό θέμα»

Η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης που συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ «άδειασε» τηλεοπτικό σταθμό που θέλησε να εμπλέξει σε σκάνδαλο τον Κύρο Βασάρα και την ΕΠΟ

Στο κενό πέφτει η δημιουργία εντυπώσεων σχετικά με το θέμα που προβλήθηκε σε μεταμεσονύχτια εκπομπή του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα (1/2).

Σε αυτό, σε βίντεο της Αυστριακής Δημόσιας Τηλεόρασης, εμφανίζονταν σε χειρόγραφη λίστα της Sportradar τα ονόματα ποδοσφαιριστών, διαιτητών και παραγόντων που θεωρούνταν ύποπτοι για στοιχηματισμό σε στημένους αγώνες.

Ανάμεσά τους ήταν και τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα οι Κύρος Βασάρας, Αχιλλέας Μπέος και Άγγελος Τραυλός.

Με επιστολή της που έστειλε στην ΕΠΟ, η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη λίστα ήταν εσωτερικής χρήσης και αφορούσε, όχι μόνο ύποπτα άτομα, αλλά και άτομα με τα οποία θα ήθελε η εταιρεία να έρθει σε επαφή σχετικά με τα ζητήματα που εξετάζει.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Σχετικά με πλάνα της Αυστριακής Δημόσιας Τηλεόρασης, που αναπαράχθηκαν από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Αντρέας Κράνιχ (Managing Director Security Services της εταιρείας Sportradar) απέστειλε στην ΕΠΟ επιστολή με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Αντιλαμβανόμαστε ότι δημιουργήθηκε ένα θέμα, που βασίζεται σε κάποια πλάνα της Αυστριακής Δημόσιας Τηλεόρασης, στα οποία εμφανιζόταν ένας πίνακας εσωτερικής χρήσης των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Sportradar με μια λίστα “Ανθρώπων ενδιαφέροντος".

Αρχικά, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ της Αυστριακής Δημόσιας Τηλεόρασης εστίασε σε ένα εσωτερικό μέρος της διαδικασίας εργασίας μας. Εμείς σίγουρα δεν εγκρίναμε τη λήψη πλάνων αυτού του πίνακα, διότι θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγχυση στα μάτια όσων δεν καταλαβαίνουν την εσωτερική λειτουργία μας. Με δεδομένο ότι αυτό το υλικό είναι αρκετά χρόνια παλαιότερο, αντιλαμβανόμαστε τη σύγχυση των Μέσων και του κοινού για το τι σημαίνει αυτή η λίστα.

Η πραγματικότητα είναι, όπως είπαμε, ότι πρόκειται για μια εσωτερική λίστα, που περιελάμβανε άτομα για τα οποία είχαμε ανησυχίες και, ανάμικτα, άτομα με τα οποία επιθυμούσαμε να μιλήσουμε για να κατανοήσουμε ανησυχίες, φήμες και τα εθνικά τοπία όπως ο υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης του Τμήματος Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Κύρος Βασάρας.

Συνεπώς, κατηγορηματικά υπογραμμίζουμε ότι η συγκεκριμένη λίστα δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτα, εκτός από το ότι ενδιαφερόμασταν να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτά τα άτομα ή από αυτά τα άτομα. Το συμπέρασμα ότι αυτός ο πίνακας αποτελεί “who is who” των χειραγωγών (fixers) είναι εντελώς εσφαλμένο και οποιοσδήποτε τέτοιος υπαινιγμός είναι παραπλανητικός.

Αν η Αυστριακή Δημόσια Τηλεόραση μας είχε ρωτήσει τότε σχετικά με αυτόν τον πίνακα, θα ήμασταν στην ευχάριστη θέση να εξηγήσουμε περί τίνος επρόκειτο και ίσως όλη αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία και τη σύγχυση που προκάλεσε στον κ. Βασάρα και στην ΕΠΟ αυτό το παραπλανητικό και αβάσιμο θέμα”».

Μοιραστείτε το: