Ο Κοντονής αναγκάστηκε να… πάρει πίσω τη συνάντηση κορυφής *Χαμόγελα προκαλούν «πράσινες» διαρροές ότι ο Αλαφούζος θα πήγαινε από τη στιγμή που δεν μπορούσε να παραβρεθεί ο Μαρινάκης! *Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΑ
Το φιάσκο ολοκληρώθηκε... Η προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/3) συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη δεν θα γίνει τελικά, με τον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ να φέρει και την κύρια ευθύνη για το «ναυάγιο».
Και τούτο διότι όφειλε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης να έχει διασφαλίσει πως δεν θα προέκυπτε κώλυμα από την Εισαγγελία σχετικά με την παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Β. Μαρινάκη, ως γνωστόν, να μην μπορεί να πάει στο ραντεβού λόγω των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί αναφορικά με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.
Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι διαδοχικές αρνήσεις των ισχυρών ανδρών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να τα πουν με τον υφυπουργό, μια και τόσο ο Μελισσανίδης όσο και ο Σαββίδης εκτίμησαν ότι δεν είχε νόημα το μίτινγκ ελλείψει Μαρινάκη, την ίδια στιγμή που ευθυνη φέρνει βέβαια και η πλευρά Παναθηναϊκού και Γιάννη Αλαφούζου.
Είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος των «πράσινων», που είχε γνωστοποιήσει από τις προηγούμενες μέρες ότι δεν θα πάει στη συνάντηση, δεν ήθελε να γίνει το ραντεβού των άλλων τριών «μεγάλων» από τη στιγμή που εκείνος δεν θα ήταν παρών, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν διαρροές από πλευράς «τριφυλλιού» πως ο Αλαφούζος δεν είχε κανένα πρόβλημα να τα πει με Σαββίδη και Μελισσανίδη από τη στιγμή που δεν μπορούσε να πάει τελικά ο Μαρινάκης!
Εντέλει, στο ραντεβού δεν πήγε κανείς και ο Στ. Κοντονής είναι σε κάθε περίπτωση αυτός που χρεώνεται το φιάσκο.
Στη σχετική ανακοίνωση για τη ματαίωση της συνάντησης αναφέρονται τα εξής: «Η σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), για τους λόγους που είναι γνωστοί, αλλά που πρέπει περαιτέρω να διευκρινιστούν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Η συζήτηση που θα αφορούσε την χάραξη κοινών πολιτικών, και όχι εξεύρεση προσώπων για την στελέχωση των αρχών του ποδοσφαίρου -όπως λανθασμένα αναφέρεται- και η οποία θα είχε ως αντικειμενικό στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την ακύρωση ενός κλίματος πολέμου, θα ήταν μια πρώτη προσπάθεια και μία καλή αρχή, ώστε να απεγκλωβιστεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο από την σημερινή κατάσταση.
Ωστόσο, η ήδη υπάρχουσα και δημόσια εκπεφρασμένη –μέσω επίσημων ανακοινώσεων και δηλώσεων- πρόθεση και των τριών ιδιοκτητών για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την προάσπιση της δημόσιας τάξης, την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά στον δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου».