Αισιόδοξος ο διεθνής σέντερ εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά
Τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών ονειρεύεται ο Κώστας Κουφός, εκφράζοντας την αισιοδοξία του εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά.
Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΜΠΑ για τη «γαλανόλευκη», ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς ανέφερε σχετικά: «Είναι στόχος όλων μας να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρακολουθώ τη διοργάνωση από παιδί. Αν προκριθούμε, θα είναι ευλογία για μένα.
Θεωρώ πως έχουμε καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να μείνουμε θετικοί και να μην σκεφτόμαστε πολύ μακριά. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, να είμαστε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί».
Από εκεί και πέρα, είπε: «Είμαστε ακόμη νεανική ομάδα και μόνο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε. Έχουμε μια καλή βάση παικτών και χτίζουμε πάνω της για να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε καλοκαίρι.
Πέρσι ήμασταν νέα ομάδα και μαθαίναμε πώς να παίζουμε ο ένας με τον άλλο. Με την αποχώρηση του Σπανούλη θα πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Έχουμε πολύ ταλέντο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στις μελλοντικές διοργανώσεις
Είμαι ακόμη σχετικά μικρός. Επίσης, έχω αποφύγει τους σοβαρούς τραυματισμούς και παίζω κάθε χρόνο πάνω από 80 παιχνίδια. Θέλω να βελτιώνομαι συνέχεια, επιθετικά και αμυντικά και πάντα πρέπει να κάνεις μια καλή προετοιμασία για να πηγαίνεις το παιχνίδι σου στο επόμενο επίπεδο».
Τέλος, αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον χαρακτήρισε «φανταστικό τέρας της φύσης».