Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιτίθεται για πολλοστή φορά στην ΕΠΟ, μιλά για αυτοκάθαρση και αναφέρει ότι κάποιοι παράγοντες έχουν «γαντζωθεί από την καρέκλα τους» * Και ζητά έγγραφες πρωτοβουλίες έως την παραμονή του Grexit
Εμφανίζεται σκληρός, αλλά είναι ξεκάθαρα στριμωγμένος και εγκλωβισμένος στις αδιέξοδες πολιτικές του… Πιστά και αταλάντευτα στο βασικό στόχο της ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης της ΕΠΟ με το πρόσχημα της κάθαρσης (κάτι ανάλογο με τους υποτιθέμενους λόγους δημόσιας τάξης που οδήγησαν στην ανήκουστη βίαιη διακοπή του Κυπέλλου) κινείται ο Σταύρος Κοντονής.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μία ημέρα μετά την επιστολή της ΦΙΦΑ για το Grexit, έλυσε τη… σιωπή του και με γραπτή δήλωσή του επιτέθηκε για άλλη μία φορά στην ΕΠΟ, την οποία θεωρεί υπεύθυνη αν υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο Κοντονής ζητά εμμέσως και την παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Γκιρτζίκη αλλά και άλλων στελεχών…
Ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ δεν κατονομάζει τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ, αλλά είναι σαφές ότι τον περιλαμβάνει σε αυτούς που πρέπει να φύγουν μιλώντας για «αυτοκάθαρση» και παράλληλα υποστηρίζει ότι υπάρχουν παράγοντες οι οποίοι έχουν «γαντζωθεί από την καρέκλα τους»!
Τέλος, ο Κοντονής ζητά έγγραφες πρωτοβουλίες μέχρι τις 14 Απριλίου, δηλαδή την παραμονή της ενεργοποίησης του Grexit από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία.
Aναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή το απόγευμα της Τετάρτης (6/4) αναφέρει τα ακόλουθα: «Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, στη διάρκεια της οποίας η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε το πλαίσιο για την έναρξη της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο, δηλαδή το μοναδικό γεγονός που θα οριοθετήσει και την έξοδο από την κρίση.
Στο διάστημα αυτό, καταρχάς, δεν κατέστη δυνατή -για δεύτερη φορά - η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της ΕΠΟ ενώπιον του ΣτΕ, παρότι ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους παρέστη στην διαδικασία, κι ενώ για εκδικάσεις υποθέσεων ήσσονος σημασίας και ιδιωτικού ενδιαφέροντος εξασφαλίστηκαν άδειες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε από πλευράς ΕΠΟ η ελάχιστη πρωτοβουλία εποικοδομητικής παρέμβασης, αντιθέτως μάλιστα, το Πανελλήνιο, με έκπληξη και συγχρόνως απογοήτευση, παρακολουθεί όλους εκείνους που υποτίθεται πως κόπτονται για τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου -αν και εξαιτίας της δράσης τους σε αυτό… βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και -ορισμένοι- και με περιοριστικούς όρους- να έχουν ‘‘γαντζωθεί από την καρέκλα τους’’ και να μην επιδεικνύουν -ούτε… ένας εξ αυτών- την στοιχειώδη ευθιξία να αναστείλουν προσωρινά έστω την ιδιότητά τους.
Το πρόβλημα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πια διεθνοποιηθεί και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις παρεμβάσεις για την εξυγίανσή του, είτε σε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς, είτε με νομοθετικές παρεμβάσεις.
Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης έχει ήδη εκφραστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και ταυτίζεται με το αίτημα κάθαρσης και διαφάνειας στο ποδόσφαιρο, αίτημα που συνιστά πλέον απαίτηση από την κοινωνία, τους υγιείς φιλάθλους και παράγοντες, καθώς και τα ΜΜΕ.
Μόλις 9 ημέρες απέμειναν προκειμένου η ΕΠΟ να παραμείνει στη δύναμη των διεθνών ομοσπονδιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χώρο.
Αναμένω από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες αυτο-κάθαρσης, όπως με σαφήνεια ζητήθηκε στη συνάντηση της 30ης Μαρτίου, και μέχρι τις 14 Απριλίου να μου έχει γνωστοποιήσει εγγράφως τις πρωτοβουλίες της.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι θα επιφυλάσσει το μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο η ίδια έφερε σε αυτό το σημείο».