Η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε ότι το -5 γίνεται -3 για τους Θεσσαλονικείς σχετικά με τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό * Παραμένει το 0-3 για τους «ερυθρόλευκους» * Ίδιες αγωνιστικές κλειστή η Τούμπα
Την απόφασή της στην έφεση που είχε ασκήσει ο ΠΑΟΚ για τη βαριά τιμωρία του αναφορικά με τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/4) η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με την ποινή να μικραίνει κάπως.
Συγκεκριμένα, από τους «ασπρόμαυρους» αφαιρούνται εντέλει 3 βαθμοί από το πρωτάθλημα, ενώ αρχικά είχε επιβληθεί -5 στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ η ποινή των κεκλεισμώνων των θυρών παρέμεινε στις τρεις αγωνιστικές.
Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε τίποτα και ως προς το μηδενισμό των γηπεδούχων όντας υπαίτιοι της διακοπής, καθώς ο Ολυμπιακός κερδίζει στα χαρτιά με 0-3, ενώ διατηρήθηκε και το βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο των 100.000 ευρώ.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.
Απόφαση 32/2016: Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ' αριθμ. 89/24-32016 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη. Κρατεί και δικάζει. Κατακυρώνει υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα 0-3 τον αγώνα. Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εκκαλούσας. Αφαιρεί τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, όπου συμμετέχει η εκκαλούσα. Επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 100.000€. Επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών αγώνων χωρίς θεατές».