21/02/2025
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 - 23:14

ΕΠΟ: «Μια εγκληματική οργάνωση δρα ανενόχλητη»

Επίσημη θέση πήρε η Ομοσπονδία για την επίθεση στο διαιτητικό σεμινάριο

Με αφορμή την επίθεση αγνώστων σε συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΚΕΔ τη Δευτέρα (18/4), η ΕΠΟ έκανε λόγο για «μια εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη».

Η Ομοσπονδία καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό και κάλεσε την Πολιτεία να προστατεύσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Επίσης, κάλεσε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο «να υπερασπιστούν τους λειτουργούς του και το ίδιο το άθλημα από τη στοχοποίηση που υφίστανται».

Η ανακοίνωση: «Μια εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα γεγονότων.

Σήμερα το απόγευμα στο στόχαστρο κρανοφόρων και κουκουλοφόρων βρέθηκαν διαιτητές και βοηθοί διαιτητές των Ενώσεων Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής που παρακολουθούσαν επιμορφωτικό σεμινάριο στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Οι 40 επιτιθέμενοι  εκτός από απειλές και ύβρεις, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των συμμετεχόντων και προκάλεσαν τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις βίας. Καλεί την πολιτεία να προστατεύσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και να βρει τα εγκληματικά στοιχεία εκείνα που έχουν στόχο τον εκφοβισμό τους και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Καλεί επίσης όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να υπερασπιστούν τους λειτουργούς του και συνεπώς και το ίδιο το άθλημα από τη στοχοποίηση που υφίστανται».

Μοιραστείτε το: