01/05/2025
Μπάσκετ | Τρίτη 19 Απριλίου 2016 - 23:04

Κατώτερος και… 3-0

Ο Παναθηναϊκός έχασε και στο ΟΑΚΑ από τη Λαμποράλ Κούτσα (75-84), με συνέπεια να αποκλειστεί από το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου * Αποθέωση σε Διαμαντίδη για το ευρωπαϊκό του αντίο

Κατώτερος των περιστάσεων παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός την Τρίτη (19/4) στο ΟΑΚΑ, καθώς ηττήθηκε 75-84 από τη Λαμποράλ Κούτσα, με αποτέλεσμα να σβήσουν και οι τελευταίες ελπίδες πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.

Aυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του Δημήτρη Διαμαντίδη και, όπως είναι φυσικό, συμπαίκτες, αντίπαλοι, οπαδοί, μέχρι και διαιτητές, έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, να τον αποθεώσουν, να φωνάξουν ρυθμικά το όνομά του...

Highlight της βραδιάς ήταν ο θερμός εναγκαλισμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος θα αγωνιστεί σε δεύτερο διαδοχικό Φάιναλ Φορ μετά το περυσινό ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, στο φινάλε της αναμέτρησης.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν εκρηκτικό ξεκίνημα με μπροστάρη τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν λάθη και να χάσουν πολλά ριμπάουντ.

Το πάθος των παικτών του «τριφυλλιού», πάντως, τους γύρισε μπούμερανγκ σε ένα βαθμό, καθώς υπέπεσαν σε πολλά φάουλ, τα οποία μετουσιώθηκαν σε εύκολους πόντους ελέω… βολών για τη Λαμποράλ Κούτσα.

Η αστοχία των «πρασίνων» σε σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75, οι κακές επιλογές στην επίθεση και τα τρία φάουλ του Γκιστ τους πλήγωσαν, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν μέχρι το +10 (28-38).

Οι Γουίλιαμς, Γκιστ και Διαμαντίδης συνέβαλαν στην άνοδο του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο και το ματς πήγε πόντο πόντο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάπου εκεί ο Άνταμς άρχισε να «πυροβολεί» από τα 6,75 και σε συνδυασμό με τις πολλές λανθασμένες επιθετικές επιλογές των «πρασίνων» (Φελντέιν και Καλάθης δεν βοήθησαν καθόλου), η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της βασκικής ομάδας.

Ως εκ τούτου, το κοινό του ΟΑΚΑ μπορεί να αποθέωσε τον Διαμαντίδη, όμως εκείνος εγκατέλειψε με πικρία τη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε πολύ εύκολα από τη Λαμποράλ Κούτσα και δεν θα λάβει μέρος στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-42, 55-56, 75-84

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς, Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 8, Ραντούλιτσα 1, Φελντέιν, Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 11 (1), Καλάθης 6, Κούζμιτς 6, Ουίλιαμς 11 (1), Χάντερ 2.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τζέιμς 20 (4), Πλάνινιτς 8, Μπουρούσης 9 (1), Μπλάζιτς 4, Τιγί, Άνταμς 24 (3), Κορμπάτσο 6 (2), Μπέρτανς 13 (1).

- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: