Προσπάθησαν να… χαμηλώσουν τα επεισόδια ΑΕΚ και Ατρόμητος κατά την εκδίκαση της έφεσής τους * Την προσεχή εβδομάδα η τελεσίδικη απόφαση
Την τελευταία… μάχη τους για να γλιτώσουν την αφαίρεση των τριών βαθμών έδωσαν την Τετάρτη (20/4) στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ Ατρόμητος και ΑΕΚ για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους ματς στις 7 Φεβρουαρίου την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Αμφότερες οι ομάδες επιχείρησαν να παρουσιάσουν τα έκτροπα ως περιορισμένα, παρά τις μάχες σώμα με σώμα και το κυνηγητό στον ευρύτερο αγωνιστικό χώρο… Κάτι «φυσιολογικό» σε τέτοιες περιπτώσεις, με την ελπίδα ότι οι εφέσεις τους θα γίνουν δεκτές, ώστε να τους μείνουν μόνο οι δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και, αν είναι εφικτό, να υπάρξει μείωση και στα πρόστιμα (71.750 ευρώ για τους «κυανόλευκους» και 70.750 ευρώ για τους «κιτρινόμαυρους»).
«Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα. Ο αθλητικός δικαστής στην απόφασή του λέει πέντε λεπτά, είναι εσφαλμένη η κρίση του. Λαμβάνει υπόψη του μόνο την έκθεση της Αστυνομίας που είναι συμπληρωματική και κάνει λόγο για 80 οπαδούς, ενώ ο παρατηρητής του αγώνα λέει για 25-30», υποστήριξε ο δικηγόρος της ΑΕΚ Πέτρος Καϊμακάμης, ο οποίος πρόσθεσε: «Από το 1ο μέχρι το 90ό λεπτό δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε στο γκολ του Ατρόμητου. Έληξε ο αγώνας, βγήκαν οι αξιωματούχοι από τον αγωνιστικό χώρο και μετά έγινε ένα εγκληματικό λάθος. Ένας security άνοιξε την πόρτα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, μπήκαν για να μαζέψουν τα πανό. Εκείνη τη στιγμή άναψε μία σπίθα και συνεπλάκησαν. Μόλις εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ, το έβαλαν σαν λαγοί στα πόδια και εξαφανίστηκαν».
Η υπερασπιστική γραμμή της Ένωσης, βέβαια, περιελάμβανε και «απόρριψη» της αντικειμενικής ευθύνης για τα επεισόδια, με τον Καϊμακάκη να λέει ότι από τη στιγμή που δεν πήρε εισιτήρια και δεν υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση, αλλά και ο προβλεπόμενος αριθμός οπαδών κατά τους κανονισμούς δεν μπορεί η ομάδα να τιμωρηθεί καν!
Πάντως, η ΑΕΚ εμφάνισε και μάρτυρα και αυτός ήταν ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ανδρέας Δημάτος, ο οποίος είπε: «Κανένα βίντεο με τα επεισόδια δεν είναι πάνω από ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Δεν έχουν εμπλακεί περισσότερα από 20-25 άτομα. Η ΑΕΚ δεν είχε πάρει εισιτήρια. Το περιστατικό έγινε σε επίπεδο αντεγκλήσεων και μαγκιάς ‘‘τα πανό μας και τα πανό σας’’. Μόλις μπήκαν 7-8 άνδρες των ΜΑΤ, τα επεισόδια τελείωσαν. Μόνο που τα είδαν, εξαφανίστηκαν. Ήταν τυχαίο περιστατικό. Το περιστατικό έγινε πάνω στο ξεκρέμασμα των πανό. Μία κοντινή επαφή φιλάθλων που ξεκρεμούσαν τα πανό».
Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος μέσω του δικηγόρου του Αργύρη Λίβα, εκτός των κοινών σημείων με την ΑΕΚ στην υπερασπιστική γραμμή (ότι δηλαδή τα επεισόδια στο Περιστέρι δεν είχαν καμία σχέση με αυτά σε Λεωφόρο και Τούμπα φέτος), υποστήριξε ότι ο τραυματισμός ενός οπαδού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ήταν περισσότερο σκηνοθεσία παρά πραγματικότητα.
«Δεν είναι φίλαθλος μας, ούτε φίλαθλος της ΑΕΚ. Παριστάνει τον τραυματία για να αποφύγει την σύλληψη. Πήγε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο στα 20 λεπτά. Δεν τραυματίστηκε», ήταν τα λόγια του νομικού συμβούλου των «κυανόλευκων», που κατηγόρησε για ολιγωρία και ευθύνη την Αστυνομία υπογραμμίζοντας: «Όταν μπήκε η Αστυνομία μέσα, διαλύθηκε η συμπλοκή».
Η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή εβδομάδα και έτσι θα ξεκαθαρίσει οριστικά και η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ…