Υπέταξε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 68-59 και ισοφάρισε τη σειρά * Μεγάλη Τετάρτη (27/4) το ματς που θα κρίνει ποιος θα προκριθεί στα ημιτελικά
Δεν ήταν διατεθειμένη να τελειώσει για εκείνη η σεζόν από τόσο νωρίς και το απέδειξε η ΑΕΚ, η οποία ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά με τον ΠΑΟΚ κάνοντας μπρέικ στην Πυλαία το βράδυ του Σαββάτου (23/4).
Η Ένωση έβγαλε αντίδραση μία εβδομάδα μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, κέρδισε με 68-59 στη Θεσσαλονίκη και φέρνει έτσι ξανά τη σειρά στην έδρα της, όπου θα κριθεί το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (27/4).
Όσο για το ματς, ήταν καλύτεροι, είχαν περισσότερες λύσεις και γι' αυτό το πήραν. Κλειδί ήταν η δεύτερη περίοδος, στην οποία οι φιλοξενούμενοι έχτισαν μια διαφορά. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει ένα ξέσπασμα για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, είχε σε μέτρια μέρα κομβικούς του παίκτες και μοιραία έχασε.
Πολύ γρήγορος ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά και βιαστικές οι επιθέσεις των δύο ομάδων, οι οποίες πήγαιναν χέρι χέρι. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ελαφρώς καλύτερος, αλλά οι παίκτες του έκαναν εύκολα το λάθος, με αποτέλεσμα να μη χτίζει διαφορά.
Για πρώτη φορά πήγε στο +5 με τρίποντο του Βασιλειάδη, όμως η Ένωση απάντησε αμέσως με τρίποντα των Γκριν και Χέρστον κι έτσι πέρασε μπροστά. Σχορτσανίτης και Μαργαρίτης βρήκαν τον τρόπο και έκλεισε το δεκάλεπτο με 21-17 για τον ΠΑΟΚ.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ, η οποία κατάφερε σε αυτό να ξεφύγει. Έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, έπαιξε άμυνα και μπλόκαρε εντελώς τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε λύσεις στο σκοράρισμα. Αντιθέτως, βοήθησε πολύ την Ένωση ο Μιλόσεβιτς, ενώ πόντους έδωσαν τόσο ο Μαυροειδής όσο και ο Μπράουν, με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο στο +13.
Αποφασισμένος έδειξε να μπαίνει ο ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Βασιλειάδη να παίρνει πάνω του τις πρώτες επιθέσεις και προσωρινά να μειώνει. Ωστόσο, ο Κατσίβελης απάντησε στο δικό του τρίποντο, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, έφτασε έως το +14 και τελικά έκλεισε με +11.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι τον Σχορτσανίτη. Ωστόσο, όσα έπαιρνε, τόσα έχανε, αφού στη μία επίθεση ο Έλληνας διεθνής σκόραρε και στην επόμενη έκανε λάθος. Ο Βασιλειάδης συνέχισε να παίρνει προσπάθειες, αλλά δεν είχε την αναμενόμενη ευστοχία. Άλλος τρόπος δεν υπήρχε και η διαφορά έπεσε έως τους επτά. Κάπου εκεί ανέλαβε ο Μιλόσεβιτς και με τρίποντη μαχαιριά λύγισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι τελικά έχασαν με 59-68.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 33-46, 42-53, 59-68
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8, Βασιλειάδης 12 (2), Μαργαρίτης 7 (1), Χάτσερ 8, Κλάντον 9 (8 ριμπ.), Λιάπης, Κακαρούδης 4, Δέδας, Σχορτσανίτης 9, Ντούβνιακ 2, Μάρκοβιτς.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Μαυροκεφαλίδης 14 (12 ριμπ.), Κάρτερ 4, Μπράουν 10 (3), Κατσίβελης 5 (1), Μαυροειδής 9 (8 ριμπ.), Σάκοτα, Χέρστον 3 (1), Μιλόσεβιτς 17 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Γκριν 3 (1), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 3.