Νίκησε 2-1 τη Μίλαν με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων
Μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή στη Σέριε Α εξακολουθεί να έχει η Βερόνα χάρη στη νίκη της επί της Μίλαν με 2-1, σε αναμέτρηση που έγινε τη Μ. Δευτέρα (25/4) για την 35η αγωνιστική.
Οι «ροσονέρι» άνοιξαν το σκορ με το πρώτο γκολ του Μενέζ στο φετινό πρωτάθλημα (πήρε το… ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Γκολίνι σε σουτ του Χόντα).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ίδιος παίκτης προτίμησε να μη δώσει πάσα στον Μάουρι και κατ’ επέκταση το 0-1 παρέμεινε, με συνέπεια η Μίλαν να τιμωρηθεί.
Ο Πατσίνι πλήγωσε την πρώην ομάδα του με πέναλτι στο 72’, προτού ακολουθήσει σωρεία χαμένων ευκαιριών από πλευράς γηπεδούχων και αρκετές αποκρούσεις του Ντοναρούμα.
Τελικά, η Βερόνα έφτασε στην πολύτιμη νίκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιλιγκάρντι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (δοκάρι και… μέσα).
Ως εκ τούτου, ενώ η ομάδα του Μόρα ελπίζει ακόμα σε παραμονή, η Μίλαν κινδυνεύει να χάσει και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο που εξασφαλίζεται μέσω της 6ης θέσης.
ΒΕΡΟΝΑ: Γκολίνι, Πιζάνο, Μόρας, Μπιανκέτι, Αλμπερτάτσι, Ιονίτσα, Μαρόνε, Βσόλεκ (61' Γκόμες Τάλεμπ), Σιλιγκάρντι, Ρέμπιτς (39' Ρόμουλο), Πατσίνι (77' Κέκιν).
ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο (34' Αντονέλι), Μοντολίβο, Κούτσκα, Χοσέ Μάουρι (78' Λουίζ Αντριάνο), Χόντα, Μενέζ, Μπάκα.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:
Σάββατο (23/4)
Ίντερ - Ουντινέζε 3-1 (36', 75' Γιόβετιτς, 90'+5 Έντερ - 9' Τερό)
Κυριακή (24/4)
Φροζινόνε - Παλέρμο 0-2 (56' Τζιλαρντίνο, 90'+2 Τραϊκόφσκι)
Αταλάντα - Κιέβο 1-0 (55’ Μποριέλο)
Μπολόνια - Τζένοα 2-0 (11’ Τζιακερίνι, 63’ Φλόκαρι)
Σαμπντόρια - Λάτσιο 2-1 (20’ Φερνάντο, 78’ Ντιακιτέ – 3’ Τζόρτζεβιτς)
Τορίνο - Σασουόλο 1-3 (7’ Πέρες – 2’ Σανσόνε, 75’ Πελούζο, 90'+4 Τρότα)
Φιορεντίνα - Γιουβέντους 1-2 (81' Κάλινιτς - 39' Μάντζουκιτς, 83' Μοράτα)
Μ. Δευτέρα (25/4)
Ρόμα - Νάπολι 1-0 (89' Ναϊνγκολάν)
Βερόνα - Μίλαν 2-1 (72' πέν. Πατσίνι, 90'+5 Σιλιγκάρντι - 21' Μενέζ)
20:00 Κάρπι - Έμπολι