Ποιοι είναι οι 17 παίκτες που είχαν παραχωρηθεί και ποιους θα τσεκάρει ξανά ο Μάρκο Σίλβα
Δεν ήταν λίγοι και φέτος οι παίκτες που παραχωρήθηκαν από τον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αφού δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, σύμφωνα με τον Μάρκο Σίλβα. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά ήταν πως τη φετινή σεζόν στην πλειονότητά τους δόθηκαν σε ομάδες εκτός Σούπερ Λίγκας.
Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 17 παίκτες είναι εκείνοι που ανήκουν στους Πειραιώτες και πρέπει να γυρίσουν σε αυτούς από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουν κιόλας στο ρόστερ.
Γύρω στις 20 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τη νέα χρονιά τις εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις και το αθλητικό κέντρο στου Ρέντη αναμένεται να γεμίσει.
Ποιοι είναι, όμως, εκείνοι που τελικά θα πάνε στην προετοιμασία στο Λάνγκεφελντ; Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κάνει κανείς προβλέψεις, ενώ δεν έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις με τους παίκτες. Είναι, όμως, εμφανές πως κάποιοι έχουν προβάδισμα.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Δημήτρης Γούτας, Νίκο Μαρτίνες, Γιάννης Γιαννιώτας, Μανώλης Μπέρτος και Γιάννης Μανιάτης. Από εκεί και πέρα, και για τον Τάσο Αυλωνίτη θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο, όμως η Στουρμ Γκρατς είναι απόλυτα ικανοποιημένη, θέλει να τον αγοράσει και έχει ως σύμμαχο και τον παίκτη, ο οποίος είναι θετικός στο να παραμείνει στην Αυστρία.
Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Φάνη Τζανδάρη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και ούτως ή άλλως δεν θα μπορεί να αγωνιστεί και τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν, ενώ ίσως κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και ο Ανδρέας Γιαννιώτης, χωρίς να είναι στη συνέχεια αρκετά πιθανό να παραμείνει στο ρόστερ.
Τέλος, στον Ολυμπιακό ανήκουν και οι: Γιώργος Στρέζος (Παναχαϊκή), Γιώργος Κατσικάς (Τβέντε), Μανώλης Τζανακάκης (Ανόρθωση), Μάρκο Γιάνκοβιτς (Μάριμπορ), Μάρκο Σέποβιτς (Μουσκρόν), Νίκος Βέργος (Έλτσε), Μάικλ Ολαϊτάν (Τβέντε), Τάσος Καραμάνος (Πανιώνιος) και Μοχάμεντ Μπεν (Λεβαδειακός). Από αυτούς οι περισσότεροι δεν υπολογίζονται. Ίσως πάρει κάποια ευκαιρία ο Βέργος, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Ολαϊτάν. Τον Καραμάνο ο Πανιώνιος είναι διατεθειμένος να τον κρατήσει και στον Ολυμπιακό δεν είναι αρνητικοί στην παραχώρησή του.