25/02/2025
Μπάσκετ | Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 - 21:04

Με ψυχή το 2-2 ο «Αυτοκράτορας»

Ο Άρης επιβλήθηκε με 56-50 του Παναθηναϊκού στο «Nick Galis Hall» και έστειλε τη σειρά των ημιτελικών σε 5ο ματς στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης επιστρέφει... Ο Άρης είναι εδώ! Ο «Αυτοκράτορας» νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό με 56-50 το βράδυ της Τετάρτης (11/5) και έστειλε τη σειρά των ημιτελικών σε 5ο αγώνα το ερχόμενο Σάββατο (14/5, 18.00) στο ΟΑΚΑ, από τον οποίο θα κριθεί ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς της Α1.

Κορυφαίος του Άρη ο ΜακΝιλ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ από τους «πράσινους», που αγωνίστηκαν χωρίς τους τιμωρημένους Χέινς, Γκιστ και Φελντέιν, ξεχώρισε ο Γουίλιαμς με 19.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στο παρκέ, καταφέρνοντας να ελέγξουν το ρυθμό και να πάρουν ισχνό προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο 10' (12-8).

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικά άστοχοι και τους φιλοξενούμενους λίγο καλύτεροι. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, χωρίς να εντυπωσιάσουν, αύξησαν τη διαφορά και το τέλος του ημιχρόνου τούς βρήκε μπροστά στο σκορ με 29-19.

Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν από τον Δημήτρη Πρίφτη και επέστρεψαν στο παρκέ... δαιμονισμένοι. Συγκεκριμένα, με 4/4 τρίποντα και ένα επιμέρους 12-2, το σκορ ήρθε στα ίσα (31-31), με τον Άρη να καταφέρνει στη συνέχεια να πάρει τον έλεγχο και να πάει το ματς εκεί που ήθελε. Η «σφιχτή» άμυνα των «κίτρινων» έφερε αποτέλεσμα, αφού το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους «πράσινους» να έχουν πετύχει μόλις 5 πόντους και το σκορ να διαμορφώνεται στο 38-34 υπέρ του Άρη.

Το 4ο δεκάλεπτο αναμενόταν εξαιρετικά αμφίρροπο και μέχρι ενός σημείου έτσι ήταν. Την κρίσιμη στιγμή, όμως, και με μπροστάρη τον ΜακΝιλ, οι γηπεδούχοι έφεραν την κατάσταση στα μέτρα τους και κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια ακόμη σπουδαία νίκη με 56-50. Αν μη τι άλλο πρόκειται για κατόρθωμα που το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στους 50 πόντους! Δίκαια έτσι θα έχει την ευκαιρία με νίκη στο ΟΑΚΑ να πάρει την πρόκριση στους τελικούς. Δεν θα είναι εύκολο, όμως, οι «κίτρινοι» απέδειξαν ότι μπορούν και κανένας δεν θα πρέπει να τους ξεγράψει...

Κορυφαίος για τον Άρη ήταν ο ΜακΝιλ με 16 πόντους στο ενεργητικό του, ενώ ο Γουότερς τον ακολούθησε σε απόδοση με 12 πόντους. Για τον Παναθηναϊκό διασώθηκε από τη γενικότερη μετριότητα ο Γουίλιαμς με 19 πόντους.

Tα δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-34, 56-50

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Γουάιτ 10, Γουότερς 12 (2), Μούρτος 7 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 16 (3), Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Δίπλαρος, Ζάρας, Κοέν 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Γουίλιαμς 19 (2), Χάντερ, Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1.

- ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: