01/03/2025
Αρχείο Διεθνή | Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 - 23:55

ΕυτυΧισμένοι... (video)

Γαλλία και Ελβετία πέτυχαν η καθεμία το στόχο της με τη μεταξύ τους λευκή ισοπαλία * Τρία δοκάρια οι διοργανωτές

Βόλεψε και τους δύο... Γαλλία και Ελβετία γνώριζαν ότι η μεταξύ τους ισοπαλία τούς κάνει και έτσι το τελικό 0-0 δεν δυσαρέστησε καμιά τους το βράδυ της Κυριακής (19/6) στο Λιλ.

Οι «τρικολόρ» ήξεραν πως, αν δεν χάσουν, θα περάσουν ως πρώτοι από τον 1ο όμιλο και τελικά τα κατάφεραν, ενώ η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήθελε το βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι είχε φάσεις και σχεδόν όλες ήταν για τη Γαλλία, η οποία άξιζε να έχει σκοράρει. Τρία δοκάρια για τους διοργανωτές, τα δύο εκ των οποίων ο Πογκμπά και το ένα ο Παγιέτ, η απουσία του οποίου ήταν αισθητή για 63 λεπτά. Τότε τον έβαλε στον αγωνιστικό χώρο ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος γενικά επέλεξε να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του.

Απογοητευτικός και πάλι ο Κομάν, ο οποίος έγινε πρώτος αλλαγή, δεν τράβηξε ούτε ο Γκριεζμάν. Εξαιρετικός ήταν ο Πογκμπά, προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να φανεί ο Ζινιάκ, όπως και οι περισσότεροι παίκτες της Ελβετίας. Κατώτερος των προσδοκιών ο Σακίρι, καλό ματς ξανά ο Ζόμερ.

Εντυπωσιακά μπήκε στο ματς η Γαλλία και αυτό χάρη στο προσωπικό σόου του Πογκμπά. Ο μέσος της Γιουβέντους, ο οποίος στο προηγούμενο ματς δεν είχε ξεκινήσει, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον προπονητή του και γι' αυτό στα πρώτα λεπτά έκανε ό,τι μπορούσε για να σκοράρει.

Έκανε αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά στο 11', όταν το σουτ του κατέληξε ύστερα από την επέμβαση του Ζόμερ στο οριζόντιο δοκάρι, το οποίο τράνταξε και έξι λεπτά αργότερα με βολίδα. Ο ίδιος παίκτης είχε άλλη μία πολύ καλή στιγμή στο 13'.

Επιθετικά οι Γάλλοι φάνηκαν να περιμένουν σχεδόν τα πάντα από εκείνον, από τη στιγμή που ο Γκριεζμάν δεν πατούσε καλά και ο Κομάν ήταν εντελώς εκτός κλίματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν από τα πλάγια.

Η Ελβετία προσαρμόστηκε και βρήκε τον τρόπο να εξουδετερώσει τους «τρικολόρ». Αυτό, όμως, ήταν το μοναδικό πράγματα που την ένοιαζε, με αποτέλεσμα επιθετικά να είναι κάκιστη και να μην καταφέρει ούτε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε λίγο στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν είχε διάρκεια. Ωστόσο, αμυντικά παρέμενε πολύ σταθερή με αποτέλεσμα ο Ντεσάμπ να βάλει τον Παγιέτ προκειμένου να δημιουργήσει εκείνος κινδύνους.

Ο παίκτης της Γουέστ Χαμ έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία του παίρνοντας πάνω του προσπάθειες και προκαλώντας προβλήματα. Στο 75', μάλιστα, με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε και το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξει άλλη φάση και να μην μπει κάποιο γκολ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία), βοηθοί του οι Γιούρε Πραπρότνικ (Σλοβενία) και Ρόμπερτ Βούκαν (Σλοβενία), ενώ τέταρτος ο Μάρκο Φριτς (Γερμανία).

Κίτρινες: 25' Ραμί, 83' Κοσιελνί.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Γκρανίτ Τζάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Σακίρι (79' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (86' Λανγκ), Εμπολό (74' Σεφέροβιτς).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Μουσά Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63' Παγιέτ), Γκριεζμάν (78' Ματουιντί), Ζινιάκ.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: