01/03/2025
Μπάσκετ | Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 - 22:56

Ντίξον και επίσημα στην ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν ακόμη μία μεταγραφή

Ενίσχυσης συνέχεια για την ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (21/6) την απόκτηση του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ Μάικλ Ντίξον.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κιτρινόμαυρων» υπέγραψε διετές (1+1) συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως είναι κάτοχος γεωργιανού διαβατηρίου και θα αγωνίζεται ως κοινοτικός.

Ο Ντίξον είναι απόφοιτος του κολλεγίου του Μέμφις και την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα Τσεχίας με την ομάδα της Νούμπουργκ. Παράλληλα, έφτασε μέχρι τα πλέι οφ της VTB League έχοντας σε 31 αγώνες μ.ό. 14,4 πόντους, 4,6 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Η διοίκηση της ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Μάικλ Ντίξον (26 χρ., 1μ86). Ο Αμερικανός αθλητής υπέγραψε σήμερα (21/06) διετές (1+1) συμβόλαιο με τη "Βασίλισσα".

Βιογραφικό

O Mάικλ Ντίξον γεννήθηκε στη 1 Δεκεμβρίου του 1990 στο Kansas City του Missouri, έχει ύψος 1μ.86, ενώ πρόσφατα απέκτησε γεωργιανό διαβατήριο, και μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός. Ο Ντίξον ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Lee's Summit του Missouri, ενώ αποφοίτησε από το Κολλέγιο του Memphis.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2014, όπου και αγωνίστηκε στο λιθουανικό Πρωτάθλημα με την Dzūkija, ωστόσο τον Νοέμβριο αποχώρησε και ενσωματώθηκε στην BC Pieno žvaigždės, όπου είχε 16,1 πόντους, 3,7 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ μέσο όρο. Τον Ιούλιο του 2015, μετακόμισε στην Τσεχία για λογαριασμό της ČEZ Nymburk.

Ο Ντίξον στην πιο παραγωγική του χρονιά μετά το κολλέγιο, κατέκτησε το πρωτάθλημα Τσεχίας, ενώ στο πρωτάθλημα της VTB United League σε 31 αγώνες είχε 14,4 πόντους μέσο όρο, 4,6 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ με την ČEZ Nymburk να συμμετέχει στα πλέι οφ. Σε τρεις αγώνες απέναντι στην CSKA Moscow o Nτίξον είχε 16 πόντους μ.ό. με 4 ασίστ και 2,3 ριμπάουντ».

Μοιραστείτε το: