Παραδέχθηκε την «ανοησία» του στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2006 ο άλλοτε διεθνής Ιταλός αμυντικός
Στην περίφημη ιστορία με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας, αναφέρθηκε ο Μάρκο Ματεράτσι.
Με συνέντευξή του στην «Equipe», που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (8/7), ο άλλοτε διεθνής αμυντικός της «Σκουάντρα Ατζούρα» αποκάλυψε ότι πριν από την κουτουλιά του Γάλλου σούπερ σταρ δεν είχε αναφερθεί στη μητέρα, αλλά στην αδερφή του.
Παράλληλα, ο σκληροτράχηλος παλαίμαχος αμυντικός παραδέχθηκε ότι η ενέργειά του ήταν ανόητη, ενώ εξήγησε ότι έχει αποφασίσει να γράψει βιβλίο για το συμβάν.
«Έχω αποφασίσει να γράψω βιβλίο για εκείνο το περιστατικό γιατί όλος ο πλανήτης με ρωτούσε τι ακριβώς είπα στον Ζιντάν και αντέδρασε έτσι. Τα λόγια μου ήταν ανόητα αλλά δεν άξιζαν αυτήν την αντίδραση. Σε κάθε γειτονιάς της Ρώμης, του Μιλάνου ή του Παρισιού συμβαίνουν γεγονότα πολύ πιο σοβαρά», τόνισε αρχικά ο Ματεράτσι.
Εν συνεχεία, έγινε πιο συγκεκριμένος: «Μίλησα για την αδερφή του, όχι για τη μητέρα του. Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν έφηβος και ποτέ δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να προσβάλλει μία άλλη μάνα.
Στην Ιταλία με σταματούν και μου λένε "καλά έκανες και του την έδωσες". Έχουν ξεχάσει ότι την έχω δεχθεί εγώ. Τέλος πάντων, εγώ από αυτό το ματς κρατώ τα δύο γκολ που έβαλα και τίποτα άλλο».