Έδωσαν κανονικά το παρών όλα τα νέα αποκτήματα * Σταθερά απών ο Χαλκιαδάκης * Όλα όσα είπαν για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς Ουζουνίδης και Ζαμάνης
Με τις βελτιώσεις στο στάδιο της Νέας Σμύρνης να είναι αισθητές και τις επεμβάσεις στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου να συνεχίζονται, οι πόρτες άνοιξαν και υποδέχτηκαν περισσότερους από 400 οπαδούς, οι οποίοι είδαν για πρώτη φορά εν όψει της νέας σεζόν τους παίκτες του Πανιωνίου να προπονούνται.
Όπως ήταν λογικό, το χειροκρότημα ήταν θερμό προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του το απόγευμα της Δευτέρας (11/7) στην πρώτη, στην οποία έδωσαν το παρών οι πάντες. Από τους Μπεν και Καν έως τους Σαββίδη και Γκιοτά, το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα.
Λίγο πριν από την έναρξη της προπόνησης έγινε ο αγιασμός και στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα το ρόστερ της νέας σεζόν, στο οποίο θα προστεθούν κάποιοι παίκτες ακόμη. Τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν τα ακόλουθα: Γιαννιώτης, Β. Βλάχος, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Πατσατζόγλου, Κ. Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Πινιώτης, Καθάριος Μπλέτσας, Μασούρας, Ανσαριφάρντ, Ντουρμισάι, Οικονομίδης, Κερασίδης, Αστράς, Βουκελάτος, Σταυρόπουλος, Γκίνη, Θεοδωρόπουλος, Αντωνιάδης, Μπεν, Καν, Γκιοτά και Σαββίδης.
Άξιο αναφοράς πως ακούστηκε και η ακόλουθη ατάκα στη συνέχεια: «Άλλες τρεις μεταγραφές θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως». Παρεμπιπτόντως, αίσθηση προκαλεί ότι δεν έγινε αναφορά στον Χαλκιαδάκη, ο οποίος εξακολουθεί να είναι αδικαιολόγητα απών. Αν δεν αλλάξει γρήγορα στάση, θα αποτελέσει παρελθόν από τους «κυανέρυθρους». Δεν αναφέρθηκαν, επίσης, οι Ποζατζίδης και Μπούζας, με τον πρώτο να έχει λύσει το συμβόλαιό του και τον δεύτερο να είναι σε συζητήσεις.
Σε αυτή Ανσαριφάρντ, Μπεν και Σαββίδης έκαναν ατομικό, ενώ ο Ουζουνίδης έκανε συνεχώς παρατηρήσεις. «Τι βγαίνεις έτσι σαν μπαλαρίνα με το πόδι;», ήταν μία από τις απολαυστικές ατάκες του, ενώ σε μία άλλη, όταν η άμυνα δεν αντέδρασε σωστά, είπε το ακόλουθο: «Πείτε μου τι κάνατε τώρα; Έχετε καταλάβει; Γίνεται να βγαίνουν τρεις μόνοι τους; Μήπως να σας βγάλουμε καμιά φωτογραφία;»...
Ουζουνίδης: «Θέλουμε 3-4 παίκτες, περίεργη η περίπτωση του Μπρούνο»
Ο Εβρίτης τεχνικός πριν από την έναρξη της προπόνησης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Αναλυτικά όσα είπε:
Για τη νέα σεζόν: «Πέρσι είχαμε μια πολύ ωραία χρονιά από την αρχή μέχρι το τέλος, με πολύ ωραία συναισθήματα και επιτυχίες. Εύχομαι να έχουμε κάτι ανάλογο και τη φετινή σεζόν. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολα, ξέρουμε ότι η φετινή σεζόν θα είναι πιο δύσκολη, αλλά από εκεί και πέρα ξέρουμε και ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτό που θέλουμε είναι -όπως και πέρσι- να κάνουμε μια πολύ ωραία χρόνια, να μπορέσουμε να εμφανίσουμε 1-2 παίκτες ακόμα και ίσως μπορέσουμε να πουλήσουμε και 1-2 παίκτες, αυτή είναι η φιλοσοφία μα όπως είναι τώρα τα πράγματα στον σύλλογο. Από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά πάμε τόσο το καλύτερο για όλους μας».
-Πόσο καλό ή κακό είναι που δεν θα παίξει η ομάδα στην Ευρώπη;
«Δεν έχει καλό ή κακό, υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί και έτσι έγινε, από τη στιγμή που έγινε αυτό δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Το κακό είναι για τους παίκτες επειδή έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια στο γήπεδο και δεν έπαιξαν στην Ευρώπη. Από τη στιγμή όμως που δεν έγινε αυτό, μπορούμε να το επιδιώξουμε και τη φετινή χρονιά. Φέτος οι αντίπαλοι μας ξέρουν καλύτερα και θα είναι πιο έτοιμοι. Θα είναι πιο δύσκολα φέτος, όμως είμαστε Πανιώνιος, είμαστε μία ομάδα που θέλουμε πάντα να διεκδικούμε πράγματα, να παίρνουμε αποτελέσματα. Αυτό που θέλω να ξέρει ο κόσμος είναι ότι η ομάδα πάντα θα δίνει το καλύτερο της εαυτό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτό θέλω να βγάλω από τα παιδιά και φέτος».
-Η ομάδα φέτος κάνει κανονικά μεταγραφές, θα δούμε διαφορετική εικόνα φέτος από την ομάδα;
«Από τη στιγμή που αλλάζουν κάποιοι παίκτες σίγουρα θα δούμε κάτι διαφορετικέ, αλλιώς έπαιζε η ομάδα πρόπερσι, αλλιώς πέρσι και αλλιώς θα παίζει φέτος. Το ότι κάνουμε ελεύθερα μεταγραφές δεν λέει κάτι απλά μας δίνει μια μεγαλύτερη άνεση. Αυτό που θα ήθελα είναι να έχουμε περισσότερους Έλληνες, δυστυχώς για εμάς 3-4 περιπτώσεις που μιλήσαμε και που νομίζαμε πως είμαστε κοντά για τον διαφορετικούς λόγους δεν προχώρησαν. Θα ήταν πολύ μεγάλο το πρόβλημα αν δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές φέτος, όμως ευτυχώς μπορούμε. Από εκεί και πέρα έχουμε ακόμα χρόνο να δούμε τι θα μας παρουσιαστεί, το σίγουρο είναι πως άμα βρούμε κάποιον Έλληνα αξιόλογο θα κινηθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Θα στραφούμε βέβαια και προς την ξένη αγορά, θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να είναι παιδιά ταλαντούχα που θεωρούμε ότι μπορούν να εξελιχτούν και από κει και πέρα θα δούμε στο γήπεδο αν ήμασταν σωστοί στις επιλογές μας ή όχι».
-Είστε ευχαριστημένος από τις μεταγραφές;
«Να πούμε και για τον κόσμο να ξέρει, γίνονται αποκτήσεις παικτών όχι μόνο για να είναι βασικοί. Επειδή ο κόσμο νομίζει ότι όποιος έρχεται θα είναι και βασικός. Μπορεί κάποιος παίκτης μας που έχουμε ήδη να είναι πιο έτοιμος για βασικός, γενικά γίνονται κινήσεις ανάλογα με το τι χρειάζεται η ομάδα. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές. Θέλουμε ακόμα 3-4 παίκτες, έχουν εντοπιστεί 1-2 όχι όλοι ακόμα. Δεν βιαζόμαστε πολύ όμως, αφού δεν έχουμε και την Ευρώπη. Θέλουμε έναν αμυντικό χαφ, ένα δεκάρι, δύο επιθετικούς. Θέλει προσοχή στις κινήσεις μας, δεν είναι για να πετάμε λεφτά».
-Τι γίνεται με την περίπτωση Χαλκιαδάκη;
«Η περίπτωση του Μπρούνο είναι περίεργη. Εξαρτάται τι θα γίνει, ανάλογα και με την διάθεση του παίκτη. Δεν θα τον παρακαλάμε κιόλας αν δεν θέλει, το μοναστήρι να είναι καλά. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει στην ομάδα. Καλό θα ήταν και για τον ίδιο να έρθει, αλλά παίκτες υπάρχουν».
-Θα «κοπούν» κάποιοι παίκτες από το ρόστερ;
«Ανάλογα με τις κινήσεις που θα γίνουν, θα δούμε ποιοι θα αποχωρήσουν, δεν μπορούμε να μείνουμε με 30 παίκτες στο ρόστερ. Θα δούμε τι παίκτες θα πάρουμε, θέλουμε παίκτες τουλάχιστον του ίδιου επιπέδου που έχουμε».
-Μπαίνει ως στόχος η πεντάδα;
«Πέρσι κάναμε μία σπουδαία χρονιά, φέτος πάμε πάλι βήμα βήμα, δεν μπαίνουμε στην διαδικασία της πεντάδας και φέτος. Ό,τι καλύτερο έρχεται, να δούμε και τους αντιπάλους μας».
-Είναι ορατό το ενδεχόμενο να πωληθεί και άλλος παίκτης;
«Να μην κρυβόμαστε, αν έρθει μία πολύ καλή πρόταση, θα φύγει κάποιος, αν όμως δεν έρθει η σωστή οικονομική πρόταση, δεν θα φύγει. Μόνο για το καλό της ομάδας θα αποχωρήσει κάποιος».
Ζαμάνης: «Θα δούμε το θέμα με τους ξένους»
Αρχικά είπε: «Πιστεύω ότι τα παιδιά θα δίνουν βροντερό παρών στο γήπεδο όπως και πέρυσι. Αυτό τράβηξε και τους φιλάθλους της ομάδας μας στον δεύτερο γύρο να μας παρακολουθούν για να μπορέσουν να μας δώσουν το κάτι παραπάνω και έτσι και φέτος θέλουμε ο κόσμος μας να έρθει στο γήπεδο και να είναι ο 12ος και 13ος παίκτης της ομάδας μας. Υγεία έχουμε, καλές μεταγραφές πιστεύω θα κάνουμε και από εκεί και πέρα χρειάζεται και τύχη, δεν είναι μόνο η ικανότητα».
Για τις μεταγραφές: «Θα κάνουμε άλλες 6-7, τόσες θα είναι συνολικά. Δηλαδή απομένουν άλλες τρεις ή τέσσερις. Πρέπει να δούμε το θέμα με τους ξένους μετά την απόκτηση του Τούρκου πιτσιρικά γιατί μας κλείνει μία θέση για έναν καλό ξένο που θέλαμε να πάρουμε».
Για τον Γκιοτά: «Τελειώνει τώρα το θέμα του, περιμένουμε να υπογράψει και στη συνέχεια να κάνει προπόνηση (σ.σ.: όπως έγινε)».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ