06/03/2025
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 - 15:49

Φράγμα στο παρά… 10 στην επικύρωση της Β’ Εθνικής, αλλά και η... πτώση!

Ξαφνικά η Ζάκυνθος εμφανίστηκε να καταγγέλλει τον Πανελευσινιακό για τη μετοχική σύνθεσή του * Τον υποβιβασμό των «σταχυοφόρων» ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση Λαμπρόπουλου!

Ούτε τα προσχήματα! Μεθοδεύσεις, σκοπιμότητες αλλά και εισήγηση-φωτιά… Όσοι μιλούσαν για απόπειρα… πραξικοπήματος, ώστε να καθυστερήσουν οι εξελίξεις στη Ένωση Β’ Εθνικής, έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι είχαν καλή πληροφόρηση.

Και αυτό καθώς ξαφνικά η Ζάκυνθος την Τρίτη (12/7), ανήμερα δηλαδή του Δ.Σ. της διοργανώτριας, εμφανίστηκε να κάνει καταγγελία κατά του Πανελευσινιακού για τη μετοχική σύνθεση του τελευταίου (επειδή μέτοχος είναι και ο Θανάσης Δημόπουλος, ο οποίος όμως τυπικά δεν λογίζεται ως προπονητής και πρακτικά δεν έχει πρόβλημα). Μάλιστα, το σχετικό έγγραφο της εμπλοκής από την καταγγελία της Ζακύνθου κοινοποιήθηκε στο αρμόδιο τμήμα του διοικητικού φορέα της δεύτερης κατηγορίας στις 14.50, δηλαδή δέκα λεπτά πριν αρχίσει το συμβούλιο!

Από εκεί και πέρα, προέκυψε και κάτι ακόμα που φαίνεται πιο σοβαρό. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε τον υποβιβασμό του Πανελευσινιακού για υπόθεση δωροδοκίας του ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής Γιώργου Λαμπρόπουλου. Και παράλληλα πρόστιμο 225.000 ευρώ στην ΠΑΕ και 45.000 ευρώ στον πρόεδρο Σπύρο Δημόπουλο.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε υπάρξει μπέρδεμα, με τις πληροφορίες να μιλούν για απλή εισήγηση του ανακριτικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά εν συνεχεία να διευκρινίζεται ότι επρόκειτο για πρωτόδικη απόφαση (για αυτόν το λόγο, εξάλλου, άσκησε και έφεση η ομάδα της Ελευσίνας).

Έτσι, πρακτικά δεν μπορεί να υπάρξει επικύρωση της περσινής βαθμολογίας στη Β’ Εθνική, καθώς υπήρξε σχετική ενημέρωση από την Επιτροπή Εφέσεων για εκκρεμοδικία. Και το πρόβλημα προκύπτει από την καταγγελία της Ζακύνθου. Παρ' όλα αυτά, όμως, οι εκλογές της διοργανώτριας μπορούν να πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουλίου, ακόμα και χωρίς την εγγραφή των νέων ομάδων-μελών.

Μοιραστείτε το: