Αλλάζει χέρια η Ένωση Β’ Εθνικής * Ο Ρέλλας για α’ αντιπρόεδρος * Παίζει δυνατά έκπληξη με υποψηφιότητα για το β’ αντιπρόεδρο από τη Σπάρτη * Ενδιαφέρον και από Κισσαμικό * Όλο το ρεπορτάζ στο a-sports.gr
To τέλος και η αρχή… Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, μια πραγματικά ιστορική μέρα για την ταλαιπωρημένη Ένωση Β’ Εθνικής.
Ο Σπύρος Καλογιάννης αποχωρεί από την προεδρία μετά από οκτώ χρόνια και έξι ημέρες (εκλέχθηκε για πρώτη φορά στις 9/7/2008) και στη θέση του αναλαμβάνει ο Στέλιος Σφακιανάκης, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για το θώκο.
Η αλλαγή σελίδας στο διοικητικό φορέα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αναπόφευκτη. Και αυτό καθώς όλα δείχνουν ότι οι αρχαιρεσίες θα γίνουν κανονικά (η 15η Ιουλίου λογίζεται ως καταληκτική ημερομηνία βάσει καταστατικού), δεν θα υπάρξει κάποια εμπλοκή για να μεταφερθούν για τις 21 Ιουλίου και έτσι, μην έχοντας θέσει ούτως ή άλλως υποψηφιότητα εντός της προθεσμίας, ο Καλογιάννης επί της ουσίας αποφάσισε να αποσυρθεί της όποιας διεκδίκησης. Ακόμα, όμως, και αν για οποιονδήποτε λόγο προέκυπτε ζήτημα διακοπής της διαδικασίας και συνέχειάς της σε άλλη ημερομηνία και πάλι ο υποψήφιος θα είναι ο Σφακιανάκης και μόνο.
Ο λόγος για τον πρώην γενικό γραμματέα Αθλητισμού, ο οποίος γυρίζει σε γνωστά λημέρια, αφού διετέλεσε στο παρελθόν αντιπρόεδρος της πρώην ΕΠΑΕ και φιλοδοξεί να κάνει μια νέα αρχή ώστε να βρεθούν πόροι για να επιβιώσει η διοργανώτρια, που έχει, κατά τα ψέματα, απαξιωθεί πια, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Καλογιάννη.
Ο Κερκυραίος πολύπειρος παράγοντας μετά την επικύρωση της περσινής βαθμολογίας (έστω και με αστερίσκο - για τυχόν απόφαση που θα προκύψει στο μέλλον και θα γίνει σεβαστή) θα γνωστοποιήσει την αποχώρησή του εξηγώντας τους λόγους της κατ’ ουσίαν παραίτησής του. Ο Kαλογιάννης θα υπογραμμίσει ότι επέλεξε την έξοδο λόγω προσωπικών ζητημάτων και κόπωσης, τονίζοντας ότι κατέβαλε από πλευράς του ό,τι καλύτερο για να κρατήσει το… μαγαζί ανοιχτό.
Πέρα από την εκλογή του νέου προέδρου, θα καλυφθούν με μυστική φυσικά ψηφοφορία και οι θέσεις των δύο αντιπροέδρων. Και οι πληροφορίες του a-sports.gr είναι συγκεκριμένες: Για α’ αντιπρόεδρο όλα δείχνουν τον Αντώνη Ρέλλα από τον Παναιγιάλειο, ενώ για τον β’ παίζει δυνατά η έκπληξη από τα νέα μέλη με τον εκπρόσωπο της Σπάρτης, ενώ υποψηφιότητα θα θέσει και ο Άρης Λυχναράς από τον Κισσαμικό.