Η αντίπαλος του ΠΑΣ στον 3ο προκριματικό στο μικροσκόπιο
Εφόσον καταφέρει να προκριθεί ο ΠΑΣ, κάτι που είναι ωστόσο και το πιθανότερο σενάριο μετά το υπέρ του 3-0 το βράδυ της Πέμπτης (15/7) στους «Ζωσιμάδες», θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ μια από τις σπουδαιότερες ομάδες των τελευταίων ετών στην Ολλανδία, την Άλκμααρ.
Οι Ηπειρώτες δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι ξεγραμμένοι, ωστόσο η δυναμικότητα της ολλανδικής ομάδας την καθιστά απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Ποια είναι όμως η Άλμααρ; Έχει ιδρυθεί το 1967 και μετρά στην ιστορία της 2 πρωταθλήματα Ολλανδίας και 4 κύπελλα. Αγωνίζεται στο υπερσύγχρονο «AFAS Stadion», χωρητικότητας 17.023 θεατών.
Πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 59 βαθμούς, ενώ στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε από τη ρουμανική Άστρα.
Προπονητής της ομάδας είναι Τζον φαν ντεν Μπρομ, ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της για 3η σεζόν. Στα μεταγραφικά υπέστη σημαντική απώλεια μετά την αποχώρηση του Βίνσεντ Γιάνσεν για την Τότεναμ έναντι 21 εκατ. ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τις προσθήκες αξιόλογη είναι η περίπτωση του Γουτ Βένχορστ, που πέρσι πέτυχε 12 γκολ και της κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ.
Στη διάρκεια της προετοιμασίας της έδωσε τρία φιλικά με άσημους αντιπάλους, μετρώντας τρεις νίκες με 22 γκολ ενεργητικό και 2 παθητικό.