«Αν δεν ήμουν εδώ, δεν θα τελείωνε ούτε με 16 ομάδες το πρωτάθλημα», είπε ο πρώην επικεφαλής της Ένωσης Β’ Εθνικής και επίσης τόνισε: «Μόνο ο εγωισμός χωρίζει τους μεγάλους…» * Τι είπε συγκινημένος στην κάμερα του a-sports.gr
Στενοχωρημένος και φορτισμένος συναισθηματικά ήταν ο Σπύρος Καλογιάννης στο «αντίο» του από την προεδρία της Ένωσης Β’ Εθνικής.
Ο πολύπειρος παράγοντας, μιλώντας στις ομάδες στο Δ.Σ. της Παρασκευής (15/7), υποστήριξε ότι η τελευταία χρονιά ήταν η χειρότερη όλων για την κατηγορία, ενώ έκανε μια σύντομη αναδρομή στα όσα συνέβησαν, επισημαίνοντας στους προέδρους των ομάδων ότι θα πρέπει να μη μιλούν αμέσως μετά τους αγώνες και να διατηρούν την ψυχραιμία τους.
«Έκανα το παν… Φτάναμε Παρασκευή βράδυ και Σάββατο να τρέχουμε για να γίνουν τα ματς και χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, αν δεν ήμουν εδώ, δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα ούτε με 16 ομάδες φέτος».
Παράλληλα, ο επί οκτώ χρόνια επικεφαλής της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας έκανε έκκληση στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου για να τα βρουν…
«Οι μεγάλοι πρέπει να αποφασίσουν ότι δεν πάει πιο κάτω. Να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις και να δουν αυτό που ζητά ο φίλαθλος κόσμος. Να σταματήσουν να είναι οπαδοί. Είμαι σίγουρος ότι την τελευταία στιγμή όλοι αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο θα βρουν τη δύναμη να καταλάβουν ότι από αυτούς εξαρτάται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Να κάτσουν στο τραπέζι να τα βρουν, μόνο ο εγωισμός τούς χωρίζει», είπε χαρακτηριστικά ο Καλογιάννης.
Από εκεί και πέρα, ο πολύπειρος παράγοντας άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου, επικαλούμενος προσωπικά προβλήματα. Πάντως, ο Καλογιάννης δεν ήταν λίγες οι φορές που βούρκωσε, ακόμα και όταν μίλησε στην κάμερα του a-sports.gr, περιγράφοντας τις τελευταίες κουβέντες του προς τις ΠΑΕ της Β’ Εθνικής ως πρόεδρος.
Χαρακτηριστικά ο Καλογιάννης είπε: «Μετά από μια μεγάλη πορεία που είχα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στη Φούτμπολ Λιγκ, αναγνώρισαν το έργο μου όλα τα μέλη και είπαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση και άπειρες ευχαριστίες για τη μακροχρόνια συνεργασία μας… ‘‘Σας ανακοινώνω την απόφασή μου για τη μη συνέχιση της παραμονής μου στα όργανα της Ένωσης, ελπίζοντας ότι και διά ζώσης θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε για μια διαρκή φιλική σχέση, πάντα με αμείωτο το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρέτησα και εύχομαι να έχετε όλοι μια καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία σε όλους. Και όπως σας έλεγα όλο το χρόνο, δυστυχώς κάποιοι από εσάς είχατε άγνοια κινδύνου και ελπίζω ο επόμενος να έχει ακόμα καλύτερες ημέρες από τις δικές μου».
Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ο Καλογιάννης ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, ενώ μέσα στο προσεχές διάστημα θα του προταθεί μία ακόμα τιμητική θέση από το νέο ισχυρό άνδρα της διοργανώτριας Στέλιο Σφακιανάκη.