10/03/2025
Ειδήσεις | Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 - 09:03

Πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής η Ατλέτικο Νασιονάλ

Επικράτησε με 1-0 της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε στο δεύτερο τελικό και κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες

Την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες για δεύτερη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία κέρδισε με 1-0 την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε στο δεύτερο τελικό τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/7).

Ο Μιγκέλ Άνχελ Μπόρχα σημείωσε το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση δίνοντας προβάδισμα στο 9ο λεπτό στην ομάδα της Κολομβίας, που είχε σηκώσει το τρόπαιο τελευταία φορά το 1989, ενώ αυτή είναι τρίτη φορά που Κολομβιανοί αναδεικνύονται πρωταθλητές, αφού το είχε κάνει και η Όνσε Κάλδας το 2004.

Από την άλλη, η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε, που απέκλεισε τις Ρίβερ Πλέιτ (πρώην κάτοχο) και Μπόκα Τζούνιορς για να βρεθεί στον τελικό, δεν μπόρεσε να πάρει τον τίτλο και να γίνει η δεύτερη ομάδα από το Εκουαδόρ που τον κατακτά μετά τη Λίγκα ντε Κίτο το 2008.

Να σημειωθεί ότι το σκορ του πρώτου αγώνα στο Εκουαδόρ ήταν 1-1. Έτσι, η Ατλέτικο Νασιονάλ θα αγωνιστεί στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ: Αρμάνι, Μποκανέγκρα, Ντάβινσον Σάντσες, Αλέξις Ενρίκες, Φαρίντ Ντίας, Γκέρα (89' Ντιέγκο Άριας), Μεχία, Μιγκέλ Τόρες, Μπερίο, Μάρλος Μορένο (77' Ιμπαργκουέν), Μιγκέλ Μπόρχα (81' Ρεσκαλδάνι).

ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ ΝΤΕΛ ΒΑΓΙΕ: Ασκόνα, Νούνιες, Μίνα, Καϊσέδο, Τελετσέα (88' Μιγιέρ Καστίγιο), Ρισότο, Ορεχουέλα, Σορνόσα (46' Ουτσουάρι), Χούλιο Ανγκούλο (72' Χόναταν Γκονσάλες), Καμπέσας, Χοσέ Ανγκούλο.

Μοιραστείτε το: