10/03/2025
Μπάσκετ | Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 - 00:35

Πήρε και Τζένκινς ο Άρης

Είναι η τρίτη προσθήκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης

Στην τρίτη του προσθήκη μετά τους Ουίλ Κάμινγκς και Βασίλη Καββαδά προχώρησε ο Άρης στο μπάσκετ την Παρασκευή (29/7). Η ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Μάικλ Τζένκινς για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πρόκειται για παίκτη 30 ετών και ύψους 1,92 μ., που την προηγούμενη περίοδο αγωνιζόταν στην Τουρκία με την Τουρκ Τέλεκομ, έχοντας μέσο όρο 13,6 πόντων, 4 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 1,35 κλεψιμάτων.

Η ανακοίνωση του Άρη αναφέρει τα εξής: «Η ΑΡΗΣ ΚΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Michael Jenkins. Ο ύψους 1.92μ. και γεννηθείς στις 6/9/1986 Αμερικανός guard θα ενισχύσει τον Αυτοκράτορα για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Michael Jenkins σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Winthrop, από το 1004 έως το 2008. Στην τελευταία σεζόν του, οδήγησε τους Eagles στην κατάκτηση της πρωτιάς στην Big South και αναδείχτηκε MVP του 2008 Big South Tournament. Επίσης επιλέχθηκε δύο φορές στην καλύτερη πεντάδα της Big South Conference. Όλα αυτά, οδήγησαν στην επιλογή του στο νούμερο 1 του CBA ντραφτ, από τους Albany Patroons.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Jenkins προσπάθησε να κάνει το άλμα για το ΝΒΑ, συμμετέχοντας στοSummer League του Orlando με τη φανέλα των Brooklyn Nets. Στις 29/9/2014 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Oklahoma City Thunder. Έπαιξε σε 7 ματς στην preseason, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία θέση στο τελικό ρόστερ της ομάδας. Μετά το "κόψιμο" από τους Thunder, o Jenkins συνέχισε στην D-League και τους Oklahoma City Blue. Το ευρωπαϊκό "ταξίδι" του Jenkins ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2009, όταν υπέγραψε στην Buducnost, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Μαυροβουνίου. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μεταπήδησε στη γερμανική Tuebingen και το 2010 συμφώνησε με τη βελγική Liege. Το 2011-12 αγωνίστηκε στην ιταλική Brescia και την επόμενη σεζόν άλλαξε "γειτονιά" στην Ιταλία, μετακομίζοντας στην Cantu. Το 2014, μετά τη συμμετοχή του στους Oklahoma City Thunder, υπέγραψε στην τουρκική Istanbul Buyuksehir Belediyesi και πέρυσι έπαιξε στην Turk Telekom».

Μοιραστείτε το: