Οι ακρίτες έκαναν 11 ημέρες προετοιμασία στη Βουλγαρία
Την τελευταία της προπόνηση πραγματοποίησε το πρωινό της Παρασκευής (29/7) και αργά το απόγευμα επέστρεψε από το Πράβετς η αποστολή της Ξάνθης, ολοκληρώνοντας και το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας της.
Η ξανθιώτικη ομάδα κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες μπόρεσε να δουλέψει σε όλους τους τομείς, δίνοντας παράλληλα και φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας μέσα από τα οποία το τεχνικό επιτελείο έβγαλε τα συμπεράσματά του, μοιράζοντας χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές.
Η Ξάνθη, που είχε δώσει το πρώτο της φιλικό στη Βέροια (1-1), αναδείχθηκε νικήτρια στα παιχνίδια με την Πιρίν στη Σόφια (0-1) και τον Πλατανιά στο Πράβετς (2-0), ενώ ενδιάμεσα είχε γνωρίσει τη μοναδική ήττα από τη Μοντάνα με σκορ 2-1.
Μετά τις 11 ημέρες παραμονής της στη Βουλγαρία και τις διαδοχικές διπλές προπονήσεις, το απόγευμα της Παρασκευής επέστρεψε στη βάση της και τις επόμενες δύο ημέρες τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές θα έχουν ρεπό, προκειμένου να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και με περισσότερη ενέργεια να μπουν στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, που θα γίνει στο αθλητικό κέντρο της ομάδας στα Πηγάδια.
Το Σάββατο 6 Αυγούστου η Ξάνθη FC θα υποδεχθεί στο πρώτο φιλικό στην έδρα της τη Βέροια (19.00), ενώ στις 10 Αυγούστου στο «AEL FC Arena» θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα. Τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος είναι αυτό με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (13/8).