«Αν έμενε 0-0, είχαμε πει να φορτσάρουμε στα τελευταία 15 λεπτά», υποστήριξε ο τεχνικός της ΑΪΚ Στοκχόλμης
Στο γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη ρεβάνς της Πέμπτης (4/8).
Παράλληλα, ο 45χρονος προπονητής της ΑΪΚ Στοκχόλμης αναφέρθηκε στο πλάνο που είχαν οι παίκτες του να χτυπήσουν στο τελευταίο τέταρτο αν το παιχνίδι παρέμενε στο 0-0.
«Ξέραμε ότι ένα γκολ θα έκανε τη διαφορά. Στο α’ ημίχρονο ήταν 0-0 και με το που βγήκαμε δεχθήκαμε το 0-1. Επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα μας στα επόμενα λεπτά», είπε αρχικά ο Νόρλινγκ.
-Το 3-0 στα δύο ματς δείχνει ότι είναι τόσο καλύτερος ο Παναθηναϊκός;
«Ήμασταν πιο… κοντά σαν ομάδα απ’ ότι έδειξε το συνολικό αποτέλεσμα. Αλλά βεβαίως ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα και έκαναν τη διαφορά απόψε. Κι όταν σκοράρεις αποκτάς μεγάλο αβαντάζ. Αν δεις και τα δύο ματς, αν ερχόταν 0-0 το πρώτο ματς στην Αθήνα, μπορεί να ήταν διαφορετικά τα δεδομένα».
-Ήταν σημαντική η εμπειρία που απέκτησε η ομάδα σας από τα ευρωπαϊκά ματς;
«Είναι καλό για μας που παίξαμε αυτά τα ματς. Αλλά απογοητεύεσαι γιατί θέλεις πολύ περισσότερο. Πρέπει να το δεις σαν μάθημα και να μάθεις απ’ αυτά. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς με τη Μάλμε. Κι έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία γι’ αυτόν τον αγώνα. Παίζουμε καιρό συνεχόμενα ματς. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό. Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε καλά για το παιχνίδι με τη Μάλμε».
-Η τακτική σας προσέγγιση στο ματς ποια ήταν;
«Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε το παιχνίδι. Όποιος έβαζε το γκολ θα έκανε το επόμενο βήμα. Αν έμενε 0-0 είχαμε πει να φορτσάρουμε στα τελευταία 15 λεπτά, αλλά το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού στο β’ μέρος μας χάλασε τα πάντα…».