13/03/2025
Αρχείο Σπορ | Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 - 02:01

Τι έκαναν οι Έλληνες την 7η μέρα στο Ρίο

Παραμένει ζωντανός για μετάλλιο ο Κοκκαλάνης * Καλή παρουσία από Μάντη - Καγιαλή, που βρίσκονται στην 4η θέση

Την 7η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ο «βασιλιάς» της διοργάνωσης, ο στίβος, μπήκε στο… παιχνίδι.

Πολύ καλή ήταν η παρουσία της Αλεξίας Παππά, η οποία πήρε τη 17η θέση στα 10.000 μέτρα, κάνοντας παράλληλα πανελλήνιο ρεκόρ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 31:36.16 και κατέρριψε έτσι το ρεκόρ που η ίδια είχε με 31:46.85

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στην άρση βαρών, όπου κατέλαβε τη 2η θέση στο Β' γκρουπ της κατηγορίας 85κ. με 350 κιλά στο σύνολο και πέντε επιτυχημένες προσπάθειες.

Δεν ξεκίνησε καλά η Σοφία Υφαντίδου, καθώς μετά τα 100μ. με εμπόδια και το ύψος βρίσκεται στην 28η θέση σε σύνολο 31 αθλητριών, έχοντας συγκεντρώσει 1.775 βαθμούς, χωρίς να έχει σε κανένα εκ των δύο αγωνισμάτων καλές επιδόσεις.

Η Νόρα Δράκου ρίχτηκε στην πισίνα την Παρασκευή (12/8) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά αυτό δεν έγινε, καθώς βγήκε πέμπτη στην ένατη προκριματική σειρά των 50 μέτρων ελεύθερο και με χρόνο 25.36 κατέλαβε συνολικά την 31η θέση ανάμεσα σε 88 κολυμβήτριες με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 16άδας.

Ο Μάκης Μίτας μετά το πρώτο σκέλος του προκριματικού στο σκιτ ανδρών κατετάγη 22ος έχοντας 69-75 βολές στους τρεις γύρους βολών που έγιναν.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος τερμάτισε στην 20ή θέση των 20.000 βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Είχαν εξαρχής δύσκολο έργο και το γνώριζαν. Οι Απόστολος Χρήστου, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ανδρέας Βαζαίος και Κριστιάν Γκολομέεβ έκαναν χρόνο 3:36.75 στα 4x100μ. μικτή ομαδική και κατέλαβαν τη 15η θέση την Παρασκευή (12/8).

Στην 5η θέση υποχώρησε ο Βύρων Κοκκαλάνης έπειτα από τη 12η κούρσα και επιβαρύνεται πλέον με 91 β.π., ωστόσο στην τελευταία κούρσα μεταλλίων μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο.

Όσον αφορά τα 470 ανδρών, έπειτα από τη μοναδική κούρσα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (12/8), καθώς η 6η ιστιοδρομία αναβλήθηκε, το πλήρωμα των Μάντη - Καγιαλή υποχώρησε μία θέση και πλέον βρίσκεται στην 4η της γενικής κατάταξης με 31 β.π.

Τέλος, η Αγγελική Σκαρλάτου δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο, καθώς ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση μένοντας εκτός κούρσας μεταλλίων (προκρίνονται τα 10 πρώτα πληρώματα), αφού μετά τη 12η κούρσα έμεινε στη 19η θέση με 172 β.π.

Μοιραστείτε το: