Η ομάδα της Ανδαλουσίας επιβλήθηκε 6-4 της Εσπανιόλ * Εφιαλτικό ντεμπούτο για Ρομπέρτο
Χειρότερο ντεμπούτο με τη φανέλα της Εσπανιόλ σε επίσημο ματς δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Ρομπέρτο.
Η ομάδα της Βαρκελώνης ηττήθηκε 6-4 εκτός έδρας από τη Σεβίλλη, στην κυριακάτικη (21/8) αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, μάλιστα, δέχθηκε δύο γκολ στα πρώτα 21 λεπτά της νέας σελίδας στην επαγγελματική σταδιοδρομία του και σε αμφότερα φέρει μερίδιο ευθύνης, ωστόσο θα πρέπει να γίνει αναφορά σε δύο εκπληκτικά «στοπ» στον Βιέτο.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι η Σεβίλλη δεν έχει αφομοιώσει το σύστημα με τους τρεις στόπερ, με τον Πάμπλο Πιάτι να καταγράφει ένα γκολ και δύο ασίστ, αλλά η αμυντική τους λειτουργία ήταν κάκιστη.
Ο Πιάτι άνοιξε το σκορ στο 8’, οι Σαράμπια (15’) και Βιέτο (22’) ανέτρεψαν τα δεδομένα για τους γηπεδούχους, οι Πέρεζ (26’) και Σάντσεζ (44’) έπραξαν αναλόγως για την Εσπανιόλ, αλλά η συνέχεια ανήκε στην ομάδα της Ανδαλουσίας.
Ο Βιέτο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι Βάζκεζ (54’), Μπεν Γεντέρ (66’) και Κιγιοτάκε (74’) πλήγωσαν ακόμα περισσότερο τον Ρομπέρτο και ο Μορένο απλά μείωσε στο τελικό (και εντυπωσιακό) 6-4.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Μαριάνο, Παρέχα (83' Γκονθάλεθ), Μερκάδο, Κιγιοτάκε, Βάσκες, Ενζονζί, Σαράμπια, Βιτόλο, Βιέτο (80' Κορέα), Μπεν Γεντέρ (75' Ιμπόρα).
ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Ρομπέρτο, Χ. Λόπεθ, Γκονθάλεθ, Ό. Ντουάρτε (37' Σιανί), Ρ. Ντουάρτε (69' Φουέγο), Πέρες (69' Ρέγες), Ντιόπ, Βίκτορ, Πιάτο, Μπαπτιστάο, Μορένο.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Παρασκευή (19/8)
Μάλαγα - Οσασούνα 1-1 (56’ Ανιόρ – 85’ Μερίδα)
Λα Κορούνια - Έιμπαρ 2-1 (69' Μοσκέρα, 87' πέν. Λούκας - 55' Ραμίς)
Σάββατο (20/8)
Μπαρτσελόνα - Μπέτις 6-2 (6' Τουράν, 37', 57' Μέσι, 42', 56', 82' Σουάρεζ - 21', 84' Κάστρο)
Γράναδα - Βιγιαρεάλ 1-1 (65' Πόνσε - 61' Καστιλέχο)
Σεβίλλη - Εσπανιόλ 6-4 (15' Σαράμπια, 22', 45'+2 Βιέτο, 54' Βάσκεζ, 66' Μπεν Γεντέρ, 74' Κιγιοτάκε - 8' Πιάτι, 26' Πέρεζ, 44' Σάντσεζ, 79' Μορένο)
Κυριακή (21/8)
Σπόρτινγκ Χιχόν - Μπιλμπάο (19:15)
Σοσιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης (21:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλαβές (23:15)
Δευτέρα (22/8)
Θέλτα - Λεγανιές (21:00)
Βαλένθια - Λας Πάλμας (23:00)