Ιταλική ιστοσελίδα έκανε αφιέρωμα στους Πειραιώτες
Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό τη Δευτέρα (5/9) η ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας Foxsports.
Οι γείτονες έκαναν αφιέρωμα στους πρωταθλητές Ελλάδας αποθεώνοντας Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάκετ.
Αναλυτικά η μετάφραση του αφιερώματος: «Μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της Ευρωλίγκας, που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το Κύπελλο το 2012 και το 2013. Μία ιστορική ομάδα με τεράστιο βάρος στη "γηραιά ήπειρο", ικανή να κατακτήσει και το ελληνικό πρωτάθλημα παρά την παρουσία του Παναθηναϊκού. Την τελευταία σεζόν κατέκτησε τον τίτλο παρότι σταμάτησε στην Ευρώπη στο Top 16. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις φιλοδοξίες και τη μεγάλη τους παράδοση, οι Έλληνες θα προσπαθήσουν και φέτος να επιστρέψουν στο σπίτι τους την Eυρωλίγκα.
Στους "ερυθρόλευκους" πάντως αποφάσισαν να ξεκινήσουν με τις ανανεώσεις και στη συνέχεια με κάποιες προσθήκες που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ήδη υψηλότατου σε θέμα αξίας ρόστερ τους. Η πρώτη κίνησή τους ήταν η ανανέωση του Βασίλη Σπανούλη για τα επόμενα δύο χρόνια, του πραγματικού αστεριού της ελληνικής ομάδας. Ο 34χρονος γκαρντ προετοιμάζεται για την έβδομη χρονιά του στον Ολυμπιακό. Μαζί του θα είναι και ο άλλος μεγάλος αστέρας της ομάδας. Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος την τελευταία του σεζόν σκόραρε 14 πόντους ανά παιχνίδι στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός… έχασε τον Ντάριους Οντομ Τζόνσον, που υπέγραψε στην Σάσαρι, αλλά και τον Ντι Τζέι Στρόμπερι που κατευθύνθηκε στην Μπεσίκτας και την Τουρκία.
Ταυτόχρονα σε αυτή τη σεζόν, σημαντικότατο ρόλο θα έχει ο Ντάνιελ Χάκετ, ο βασικός point guard της Εθνικής Ιταλίας. Ο Σφαιρόπουλος αναμένεται να του ζητήσει να αλλάζει συνεχώς το ρυθμό, προερχόμενος από τον πάγκο κυρίως.
Από την άλλη, τα νέα πρόσωπα για τον Ολυμπιακό θα είναι δύο: Ο Έρικ Γκριν και ο Κεμ Μπιρτς. Ο πρώτος είναι ένας Αμερικάνος γκαρντ, της τάξης του '91 και προέρχεται από τους Reno Bighorns, του NBDL, όπου και τελείωσε τη σεζόν με 26,5 πόντους ανά παιχνίδι. Ο Γκριν έχει ήδη παίξει στην Euroleague τη σεζόν 2013/14, με τη φανέλα της Σιένα. Ο Μπιρτς είναι ένας σέντερ από τον Καναδά, της τάξης του '92, με πολύ καλά φυσικά προσόντα, και την ικανότητα να φέρει στους Έλληνες μεγάλη ένταση στην άμυνά της».