Χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Ροντρίγκες προς το τέλος, οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στο 0-0 κόντρα στη Φιορεντίνα στην κατάμεστη Τούμπα * Δύο μεγάλες επεμβάσεις έκανε ο Γλύκος
Ήταν αυτός που έπρεπε... Σοβαρός, καλά στημένος και προσεκτικός, ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης (15/9) πήρε το 0-0 από τη Φιορεντίνα και ξεκίνησε έτσι με θετικό αποτέλεσμα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στον πιο δύσκολο από τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.
Ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν ρεαλιστής, αντιμετώπισε το ματς γνωρίζοντας ότι έχει απέναντί του μία καλύτερη ομάδα και προσπάθησε πρωτίστως να βρει τρόπους για να κλείσει τους χώρους. Θα μπορούσε θεωρητικά να έχει ρισκάρει λίγο περισσότερο όσο περνούσαν τα λεπτά, αλλά επέλεξε τη σιγουριά της ισοπαλίας.
Μεγάλο ματς έκανε ο Κάνιας, ο οποίος ξεχώρισε στο χώρο του κέντρου, πολύ καλός και ο Βαρέλα. Ο Μπαμπακάρ δημιούργησε προβλήματα στους στόπερ των «ασπρόμαυρων», αλλά ο Βαρέλα πήγε πρώτος σε πολλές μονομαχίες και διόρθωσε κάποιες ανορθογραφίες. Θετικός και ο Μάτος, καθοριστικός ο Γλύκος έχοντας στο ενεργητικό του δύο μεγάλες επεμβάσεις.
Εκείνος που δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου ήταν ο Κάμπος, ενώ και ο Ροντρίγκες ξύπνησε αργά. Δεν τροφοδοτήθηκε ο Αθανασιάδης, δεν είχε εμπνεύσεις ο Πέλκας, ενώ δεν βγήκε καθόλου και η αλλαγή με τον Σακχόφ, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος.
Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με την κάθε ομάδα να έχει τα καλά της διαστήματα. Πραγματικά καλές στιγμές ήταν δύσκολο να βρει κανείς και αυτό γιατί τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Φιορεντίνα έδιναν έμφαση στα μετόπισθεν.
Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν κατά κύριο λόγο να παίξουν από την πλευρά του Μάτος με τα δικά του ανεβάσματα και το δραστήριο Κάμπος, ενώ φάσεις προσπαθούσε από τον άξονα να τελειώσει και ο Πέλκας κυρίως με σουτ εκτός περιοχής. Εκείνος που δεν έπαιρνε μπάλα ήταν ο Αθανασιάδης, ο οποίος ήταν καλά κλεισμένος.
Η μεγάλη ευκαιρία, πάντως, χάθηκε από τη Φιορεντίνα στο 26' με τον Μπαμπακάρ να πιάνει βολέ στην κίνηση και τον Γλύκο να αποκρούει. Ο Αφρικανός ήταν δύσκολο να περιοριστεί από τους στόπερ των «ασπρόμαυρων», ενώ πηγή κινδύνων ήταν και τα στημένα του Ίλισιτς.
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι Θεσσαλονικείς κρατούσαν, αλλά δεν απειλούσαν με τον Ροντρίγκες να μην έχει μπει όσο θα έπρεπε στο ματς. Έτσι ήταν απολύτως φυσιολογικό να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ήταν ελάχιστες συνολικά οι τελικές. Η Φιορεντίνα μπήκε πιο δυνατά, προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχει με τον Μπαμπακάρ στο 52', όταν ο Γλύκος έκανε άλλη μία καλή επέμβαση.
Ο Ίβιτς, βλέποντας ότι υπήρχε δυσκολία στο να βγουν τα μαρκαρίσματα, αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα της ομάδας του. Έβαλε στο ματς τον Κρέσπο και έπαιξε με τρεις αμυντικούς, δίνοντας έτσι την πλευρά σε Λέοβατς και Μάτος. Ούτως ή άλλως οι Ιταλοί δεν έπαιζαν από τις πτέρυγες και έτσι αυτό του βγήκε.
Δεν μπόρεσαν οι «βιόλα» να γίνουν επικίνδυνοι, ενώ δεν βοήθησαν και οι αλλαγές του Σόουζα. Ειδικά η είσοδος του Τέγιο αντί του πολύ επικίνδυνου Μπαμπακάρ ήταν μία σημαντική ανάσα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος κρατούσε έξω από την περιοχή του τους φιλοξενούμενους.
Μόνο στα τελευταία λεπτά άνοιξε λίγο το ματς και η ομάδα που πήγε να το εκμεταλλευτεί ήταν ο ΠΑΟΚ. Στο 85' ο Λέοβατς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Ροντρίγκες, αλλά εκείνος δεν τελείωσε καλά τη φάση, ενώ ο ίδιος ήταν ο πρωταγωνιστής και στην τελευταία φάση του ματς. Τότε μπήκε στην περιοχή, δεν ήταν ιδανικό το γύρισμά του, αλλά η μπάλα βρήκε σε χέρι παίκτη της Φιορεντίνα με τον Βίντσιτς να κρίνει πως δεν ήταν πέναλτι.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βίντσιτς (Σλοβενία), βοηθοί του οι Ουλ (Σλοβενία) και Κλάντσνικ (Σλοβενία), ενώ τέταρτος ο Κόβατσιτς (Σλοβενία).
Κίτρινες: 15' Μάτος, 35' Ροντρίγκες, 54' Αθανασιάδης, 66' Σακχόφ, 90'+3 Βαρέλα - 36' Κάλινιτς, 45' Ίλισιτς, 54' Ροντρίγκες.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Φ. Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (58' Σακχόφ), Κάμπος (58' Κρέσπο), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (79' Τιάμ).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Πάουλο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι, Μπάντελ, Σαλσίδο (74' Μπερναρντέσκι), Ολιβέρα, Βαλέρο, Ίλισιτς (62' Κάρλος Σάντσες), Μπαμπακάρ (77' Τέγιο), Κάλινιτς.