19/03/2025
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ | Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 - 22:23

Κατοστάρισε ο Γκόμες

Το ξεχωριστό ματς με την ΑΕΛ για τον Γάλλο, το πείραγμα του Ντιόγκο και η ιδιαίτερη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα

Πήγε στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2013 και ρίζωσε εκεί. Μπορεί κατά καιρούς να υπήρξε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, όμως ο Ματιέ Γκόμες εξακολουθεί να φορά τα κυανέρυθρα και φέτος να έχει ξεκινήσει την τέταρτη χρονιά του στο νησί των Φαιάκων.

Στο ματς με την ΑΕΛ μπήκε σε ένα ξεχωριστό κλαμπ παικτών, αφού κατάφερε να συμπληρώσει 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Κέρκυρας (οι 92 σε Σούπερ Λίγκα και Β' Εθνική) και μάλιστα να το συνδυάσει με νίκη επί των «βυσσινί».

Αυτός ήταν και ο λόγος που λίγες ώρες αργότερα δέχτηκε τα πειράγματα του κολλητού του Ζορντάο Ντιόγκο. Ο τελευταίος έγραψε στο facebook «100 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της Κέρκυρας, συγχαρητήρια Ματιέ Γκόμες» και συμπλήρωσε «πετούσες σήμερα, θείε».

Αξίζει να σημειωθεί πως από το καλοκαίρι του 2013 ο Γκόμες έχει βιώσει πολλά με τους Φαίακες, από τον περσινό αιφνίδιο υποβιβασμό έως τις δύο ανόδους. Πρόπερσι ήταν βασικός όταν η Κέρκυρα τερμάτισε στην 8η θέση της Σούπερ Λίγκας, την καλύτερη στην ιστορία της, ενώ ήταν βασικός και στο περσινό διπλό επί της ΑΕΛ, το πρώτο της Κέρκυρας με τη συγκεκριμένη ομάδα.

Τέλος, αυτό που έχει να λέει ο ίδιος είναι πως στις δύο χρονιές που αγωνίστηκε στη Β' Εθνική με την Κέρκυρα πέτυχε το πρώτο και το τελευταίο γκολ της ομάδας του. Προ τετραετίας ήταν εκείνος που σκόραρε στην πρεμιέρα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών (1-0) και στο φινάλε με τον Ηρακλή (1-0), ενώ πέρσι με εντυπωσιακό γκολ χάρισε στο πρώτο ματς επί της Καλλιθέας (1-0) τη νίκη στους νησιώτες, ενώ σκόραρε και στο τελευταίο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα (3-1).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Μοιραστείτε το: