Ο Πορτογάλος τεχνικός νόμιζε αρχικά ότι του έκαναν πλάκα, ωστόσο στη συνέχεια τόνισε ότι θα ήταν λάθος να επιστρέψει άμεσα στον Ολυμπιακό
Μόλις λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα από τον Ολυμπιακό και την απόλυση του Βίκτορ, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχτηκαν για το πώς θα φέρουν πίσω στον Πειραιά τον Πορτογάλο τεχνικό.
Αυτό συνέβη πριν προχωρήσουν τελικά στη λύση του Πάουλο Μπέντο, το μέλλον του οποίου, όπως φαίνεται, θα κριθεί στο κυριακάτικο (2/10) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Αρχικά ο Σίλβα πίστευε πως του έκαναν πλάκα και ρωτούσε έκπληκτος για την πρόταση που του μετέφερε ο μάνατζέρ του Κάρλος Γκονσάλβες, ωστόσο, όταν διαπίστωσε ότι σοβαρολογούσε, απάντησε πως θα ήταν λάθος να επιστρέψει τη δεδομένη χρονική στιγμή στον Ολυμπιακό. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το κάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.
Να σημειωθεί ότι ο Σίλβα, αν και ακούστηκε για τους πάγκους των Πόρτο, Ίντερ και Βαλένθια, παραμένει χωρίς ομάδα.