Σκληρή αντιπαράθεση και φουλ επίθεση από Γιαλιά και Χατζηιωάννου στο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής * Τι ψήφισε κάθε ομάδα
Πέρα από τις… πρωτοτυπίες της ντροπής, που καταδεικνύουν ότι η Ένωση Β’ Εθνικής διανύει τη χειρότερη περίοδο της, το Δ.Σ. της Δευτέρας (10/10) είχε πολλές και μεγάλες εντάσεις.
Η «αντιπολίτευση» δεν άσκησε απλά δριμεία κριτική στον Στέλιο Σφακιανάκη, αλλά σχεδόν «απαίτησε» την παραίτηση του από τον θώκο!
«Να παραιτηθείς, απέτυχες σε όλα!», είπε φωνάζοντας ο Γιαλιάς στον πρόεδρο της διοργανώτριας και στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Χατζηιωάννου.
Ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων, πάντως, πήρε… αμπάριζα στη συνέχεια όλο το προεδρείο. «Να παραιτηθείτε όλοι, δεν κάνατε τίποτα».
Ο Σφακιανάκης σε όλα αυτά απάντησε ψύχραιμα: «Δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα το έργο μου…».
Έξαλλοι, πάντως, έγιναν οι δύο αντιπρόεδροι (θέσεις που δεν είναι καν μισθωτές). Ο μεν Ρέλλας τόνισε ότι εκτός του ότι έχει ρίξει 1,5 εκάτ. στον Παναιγιάλειο θα φύγει το επόμενο πρωινό εφόσον βρεθούν 9 ιδιοκτήτες και όχι υπάλληλοι ομάδων και πουν ότι έχουν παράπονα από αυτόν, ο δε Λυχναράς υπογράμμισε ότι σε όσες επιτροπές μετέχει και έργο έγινε και δεν έλειψε ούτε μια φορά.
Ο κακός… χαμός έγινε όμως και για το θέμα του αντίκλητου στη γ.σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για την ανάδειξη Εκλογικής Επιτροπής.
Ο Γιαλιάς, που συχνά έλεγε «Βαγγέλη πες και εσύ, αυτό δεν είπαμε…», αναφερόμενος στον Χατζηιωάννου τον εκπρόσωπο του Αγροτικού και «χρεωμένο» στην παράταξη Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ, επιτέθηκε στον Σφακιανάκη και για τον αντίκλητο.
«Να μην βάλεις, αν φοράς παντελόνια, να μην βάλεις κανέναν!», φώναζε το αφεντικό του ΑΟΤ στον πρόεδρο της διοργανώτριας και πρόσθετε: «Θα κάνω πρόταση μομφής». Κάτι που υποστήριξαν και άλλα μέλη του Δ.Σ. Ο Σφακιανάκης, ωστόσο, γνωρίζοντας το καταστατικό απαντούσε ήμερα πως: «Να καταθέσετε το αίτημα μας γραπτώς και να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία».
Στη συνέχεια, όταν ανακοινώθηκε από τον Σφακιανάκη ότι αντίκλητος του θα είναι ο Ρέλλας υπήρξε και… αντιπρόταση από τον Γιαλιά και τους ομοϊδεάτες του: «Μην στείλεις αντίκλητο και δεν θα σου κάνουμε πρόταση μομφής. Θα την αποσύρουμε! Μας κοροϊδεύεις, μας έβαλες να ψηφίσουμε τους δύο εκπροσώπους και τον τρίτο τον ορίζεις εσύ, γιατί;».
Η αλήθεια είναι όπως ότι προβλέπεται ο διορισμός αντίκλητου και ήταν καθόλα νόμιμη η ενέργεια Σφακιανάκη.
Θέμα, πάντως, πήγε να προκληθεί και με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ Γιάννη Παπακωνσταντίνου με τους «αντιπολιτευόμενους» να μην θέλουν αρχικά να πάρει μέρος στις ψηφοφορίες. Κάτι που επίσης ήταν… λάθος από πλευράς των φίλων των αυτοαποκαλούμενων «εξυγιαντών».
Τέλος σε ότι αφορά τις ψηφοφορίες για τους εκπροσώπους, πέρα από τον Λεουτσάκο του Αχαρναϊκού, που τον ψήφισαν όλοι - ακόμα και ο Παπακωνσταντίνου, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ψήφοι του Λεβεντογιάννη του Απόλλωνα Σμύρνης και του Ρέλλα (αρχικά δεν εκλεγόταν αφού κατετάγη τρίτος).
Τον εκπρόσωπο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» προτίμησαν οι Άρης, Τρίκαλα, Αγροτικός Αστέρας, Λαμία, Πανσερραϊκός, Αχαρναϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Χανιά, Αιγινιακός (συν ο ίδιος), ενώ τον μεγαλομέτοχο του Παναιγιάλειου οι: Κισσαμικός, ΟΦΗ, Πανθρακικός, Καλλονή, Σπάρτη, Παπακωνσταντίνου, Σφακιανάκης (συν ο ίδιος).
Να σημειωθεί ότι σε καμία ψηφοφορία δεν συμμετείχε ο Πανελευσινιακός, αφού δεν είχε ξεκαθαρίσει αρχικά το ζήτημα της επικύρωσης, ενώ στις διαδικασίες δεν πήρε μέρος η Καλλιθέα, καθώς ο Αβραντίνης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είναι μυστική η ψήφος. Κάτι, που δεν προβλέπεται με αποτέλεσμα να διαφωνήσει και να αποχωρήσει.