02/05/2025
Μπάσκετ | Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 - 22:45

Πήρε Γιάνκοβιτς ο Άρης

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν δικό τους τον 26χρονο με τη μορφή δανεισμού

Σημαντική ενίσχυση για τον Άρη, ο οποίος έκανε δικό του τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς με τη μορφή δανεισμού από τη Βαλένθια. Οι Θεσσαλονικείς έψαχναν παίκτες που θα τους ανεβάσουν επίπεδο και ο συγκεκριμένος συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία έχοντας παραστάσεις και από την Ευρωλίγκα.

Τα τελευταία χρόνια έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ενώ από το καλοκαίρι πήγε στην Ισπανία, όπου είχε λίγο χρόνο συμμετοχής. Έτσι όταν του παρουσιάστηκε η προοπτική του Άρη, δεν το σκέφτηκε πολύ να πει το «ναι».

Φέτος έχει παίξει μόλις σε 5 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Βαλένθια, έχοντας μέσο όρο 10 λεπτά συμμετοχής και 2 πόντους. Στο Γιούροκαπ είχε 9 λεπτά χρόνο συμμετοχής και 7 πόντους μέσο όρο σε 2 αναμετρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, υπό μορφή δανεισμού από την Valencia.

Ο γεννημένος στις 3 Μαρτίου 1990, ύψους 2.02μ., διεθνής φόργουορντ, ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης παρέμεινε μέχρι το 2013, με μία ενδιάμεση στάση, τη σεζόν 2008-09, στη Mega Vizura.

Το 2013 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο παρέμεινε έως το περασμένο καλοκαίρι. Ο Γιάνκοβιτς ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν στην ισπανική Valencia, πριν από την έλευσή του στον ΑΡΗ. Ο 26χρονος άσος έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Στην Εθνική Ομάδα

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης U18 το καλοκαίρι του 2008, στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στον Πύργο και την Αμαλιάδα. Ένα χρόνο αργότερα (2009), κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 και την ίδια χρονιά ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την Εθνική Ομάδα U20, στο Ευρωμπάσκετ της Ρόδου.

Το 2010 και πάλι με την U20, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Το 2013, 2014 και το 2015 έλαβε μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών».

Μοιραστείτε το: