11/05/2025
Ομάδες | Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 - 14:33

Πανόπουλος για ΚΕΔ: «Η ΦΙΦΑ δεν έπραξε το αυτονόητο»

Απορημένος ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης με την επιλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας

Την απορία του σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης να μην συμπεριλάβει στη νέα δομή της ΚΕΔ ένα άτομο επιλεγμένο ομόφωνα από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε την Τρίτη (8/11) ο Χρήστος Πανόπουλος.

Με προσωπική του γραπτή δήλωση, ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης υποστήριξε ότι η ΦΙΦΑ «δεν έπραξε το αυτονόητο», αναφορικά με την υπόθεση.

Αναλυτικά: «Per mare per terra», κατά την προσωπική μου άποψη, η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ θα πρέπει να έχει μία ομόφωνη απόφαση για την πλήρη στήριξη των τριών ανθρώπων που ορίστηκαν από τη FIFA (και την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ) για να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο κομμάτι της διαιτησίας.

Είναι απορίας άξιον, τουλάχιστον όσον αφορά την Ξάνθη και εμένα προσωπικά, πώς η ΦΙΦΑ ή αυτοί οι τρεις εκπρόσωποί της, ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: να συμπεριλάβουν στη δομή τους αυτή και ένα άτομο που πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει επιλεγεί ομόφωνα από τις ομάδες του Συνεταιρισμού.

Όταν η ΦΙΦΑ από τη μία μεριά επικαλείται ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει εκλογικό σύστημα για τις εκλογές στην ΕΠΟ δίχως την αυξημένη εκπροσώπηση σε αυτό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μου είναι ανεξήγητο από την άλλη να κάνει ακριβώς το αντίθετο με το να μην επιλέγει, η ίδια ή οι εκπρόσωποί της, μέσα στη δομή λειτουργίας τους για τη διαιτησία, ένα άτομο το οποίο έχει ομοφώνως επιλεγεί από τις επαγγελματικές ομάδες για το σκοπό αυτό και που καλώς ή κακώς έχει συμβάλλει έστω στο ελάχιστο στη μέχρι σήμερα έστω κατ’ ελάχιστο καλύτερη εικόνα της διαιτησίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το σίγουρο είναι ότι θα μείνω με την απορία!»

Μοιραστείτε το: