06/05/2025
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 - 13:58

Μπέντο: «Δεν σκεφτόμαστε την ισοπαλία»

Με σκοπό την πρωτιά του ομίλου θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο ματς κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις * Τι δήλωσε ο Ελιουνούσι

Προτεραιότητα του Ολυμπιακού θα είναι η νίκη κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, παρά το γεγονός ότι αρκεί και η ισοπαλία για την πρόκριση.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (23/11) εν όψει του εντός έδρας ματς της Πέμπτης (24/11, 22.05) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θεωρεί ότι η ομάδα του δεν θα επηρεαστεί από την πολυήμερη αγωνιστική απραξία, απέφυγε να σχολιάσει στην παρούσα φάση τις διακοπές στο ελληνικό πρωτάθλημα και υποστήριξε ότι η Γιουνγκ Μπόις θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο.

Αρχικά, ο Μπέντο ρωτήθηκε αν ο Ολυμπιακός επηρεάζεται από το ότι έχει να δώσει επίσημο ματς εδώ και 18 μέρες: «Όχι δεν πιστεύω ότι μπορούμε να επηρεαστούμε από αυτή την εξέλιξη. Δουλειά μου είναι να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Δουλειά μας ήταν να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το παιχνίδι για μία διοργάνωση που στόχος μας είναι η πρόκριση.

Θέλουμε να νικήσουμε αύριο για να προκριθούμε και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο που επίσης είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Δεν σκεφτόμαστε πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς και δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα συζητήσουμε».

Αναφορικά με τις διακοπές στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξήγησε: «Πιστεύω με όλο το σεβασμό θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα όταν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να χάσουμε τη συγκέντρωση μας για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θέλω να σας πω ότι όταν μιλήσουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα θα σας πω την άποψη μου γι’ αυτό το θέμα».

Κληθείς να σχολιάσει αν το κλειδί στο ματς είναι ο Ολυμπιακός να πάρει το προβάδισμα: «Πιστεύω πως το αυριανό παιχνίδι θα εξαρτηθεί από τη διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες. Και οι δύο ομάδες θα έχουν επιθετική διάθεση γιατί και οι δύο χρειάζονται τη νίκη. Πιστεύω ότι θα μας δημιουργήσει προβλήματα όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι.

Είναι ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί σωστή συγκέντρωση και συμπεριφορά και από τη πλευρά των φιλάθλων μας και από την ομάδα μας. Το παιχνίδι θα έχει δυσκολίες και θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που θα μας δυσκολέψει. Θέλουμε εμείς να είμαστε πιο επιθετικοί και πιο αποτελεσματικοί».

Τέλος, ο Μπέντο ρωτήθηκε αν φοβάται πως το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό αρκεί και η ισοπαλία ίσως αποτελέσει παγίδα: «Δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Έχουμε έναν ξεκάθαρο τρόπο και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ποιος είναι. Όλοι γνωρίζουμε ότι προτεραιότητα μας είναι η νίκη και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε.

Θα κυνηγήσουμε τη νίκη έτσι ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε και για να έχουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για πρώτη θέση. Τα υπόλοιπα δεν τα έχουμε στο μυαλό μας».

Ο Ταρίκ Ελιουνούσι, από την πλευρά του, ρωτήθηκε αρχικά αν θα αποτελέσει πρόβλημα το γεγονός ότι ο τελευταίος επίσημος αγώνας του Ολυμπιακού ήταν στις 6 Νοεμβρίου: «Όχι, δεν νομίζω ότι θα επηρεαστούμε. Φυσικά όταν έχεις πολύ καιρό να παίξεις ένα επίσημο παιχνίδι μπορεί να σου κοστίσει στον ρυθμό.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προπονείσαι σε πολύ έντονο ρυθμό και πολύ καλά. Αυτό έχουμε κάνει. Έχουμε προπονηθεί καλά και σε έντονο ρυθμό. Όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα παρά να δείξεις ότι έχεις προπονηθεί καλά».

Κληθείς να σχολιάσει αν το ματς της Πέμπτης (24/11) έχει τον χαρακτήρα του τελικού: «Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στον όμιλο, όμως αύριο έχουμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στο γήπεδο μας, μπροστά στους φιλάθλους μας. Για εμάς είναι σημαντικό να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Κατόπιν, ο Ελιουνούσι ρωτήθηκε αν αυτή είναι η καλύτερη περίοδος στην καριέρα του: «Εξαρτάται αν μιλήσουμε τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι, για το χρόνο συμμετοχής που έχω κερδίσει μπορώ να πω πως ναι είναι η καλύτερη περίοδος για μένα.

Το θέμα είναι να προσέχεις τον εαυτό σου να μην έχεις τραυματισμού γιατί τα πράγματα στο ποδόσφαιρο μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Εχω πολύ καλούς συμπαίκτες και με αυτούς μαζί μπορώ να πετύχω πολλά πράγματα. Νιώθω την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Τέλος, σχολίασε το πρώτο ματς με τη Γιουνγκ Μπόις: «Πιστεύω ότι είναι μία καλή ομάδα, μία δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες. Γνωρίζω καλά πολλούς παίκτες, γνωρίζω καλά τον Σουλεϊμάνι από το ολλανδικό πρωτάθλημα.

Είναι μία ομάδα που θα μας δημιουργήσει προβλήματα και ήδη το έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Έχουμε τον μέγιστο σεβασμό για τη Γιουνγκ Μπόις. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και τι μπορούμε να καταφέρουμε εμείς».

Μοιραστείτε το: