23/02/2025
Μπάσκετ | Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 - 10:00

Μπάνκι: «Να μετατρέψω το συνηθισμένο σε ασυνήθιστο»

Ο προπονητής της μπασκετικής ΑΕΚ στοχεύει σε κατάκτηση τίτλου και φέτος, παραδεχόμενος, όμως, την ηγεμονία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Η κατάκτηση ενός τροπαίου είναι ο στόχος του Λούκα Μπάνκι, αλλά αναγνωρίζει ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο.

Ο νέος προπονητής της μπασκετικής ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να σπάσει την κυριαρχία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά δήλωσε έτοιμος «να μετατρέψω το συνηθισμένο σε ασυνήθιστο».

Παράλληλα, έθεσε ως στόχο αρχικά να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου, με την ευχή να έρθει και ένας τίτλος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη «Real News»:

Για τον φετινό στόχο της ΑΕΚ:«Σίγουρα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε το απίστευτο αποτέλεσμα που ο σύλλογος είχε την περσινή σεζόν. Στόχος μας είναι να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα που θα αξιολογηθεί σε ατομικό-ομαδικό επίπεδο και θα είναι ανταγωνιστική σε όλους τους τομείς. Να είμαστε σταθεροί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Champions League».

Για το πόσο εύκολο είναι να σπάσει το δίπολο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού:«Είναι πολύ δύσκολο να σπάσεις την ηγεμονία δύο τόσο δυνατών ομάδων όπως είναι αυτές. Θεωρώ ότι πρέπει να είσαι ανόητος ή ονειροπόλος για να φτάσεις στο σημείο να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις. Όμως, ένας από τους λόγους που είμαι εδώ είναι για να μετατρέψω το συνηθισμένο σε ασυνήθιστο».

Γι' αυτό που θα ήθελε στο φινάλε της σεζόν:«Επιτυχία θα είναι να είμαστε άξιοι της αγάπης του κόσμου και μέρος του μέλλοντος του συλλόγου. Από την άλλη, όλοι μας ονειρευόμαστε να έχουμε ξανά την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση ενός τροπαίου».

Μοιραστείτε το: