Τεράστιο διπλό για τον ΠΑΟΚ (0-1) με αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 49' * Μονότερμα οι Πειραιώτες στο β' ημίχρονο που είχαν και δοκάρι με τον Χασάν στο 88', αλλά κανέναν για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα
Δεν τον ήθελε η μπάλα και η πρώτη ήττα δεν απεφεύχθη... Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο κυριακάτικο (30/9) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο παρουσιάστηκε άκρως αναποτελεσματικός και οι Θεσσαλονικείς πήραν πολύ μεγάλη νίκη με 1-0.
Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το 5 στα 5 στο πρωτάθλημα και μοιράζεται την κορυφή με τον Ατρόμητο στους 13 βαθμούς, με τους Πειραιώτες από την πλευρά τους να έχουν συγκατοίκους στη δεύτερη θέση την ΑΕΚ και τον Άρη στους 12 πόντους.
Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ ύστερα από το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 49', από εκεί και πέρα έπαιξαν μονότερμα τον αντίπαλό τους, αλλά δεν αξιοποίησαν καμία από τις πάρα πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Για την ακρίβεια 23 ήταν οι τελικές της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς (μόλις 3 είχε ο ΠΑΟΚ), που είχε και δοκάρι με τον Χασάν στο 88', δεν μπόρεσε όμως να σώσει ούτε το «Χ», πέφτοντας μοιραία από το... ρετιρέ της κατάταξης.
Ποντένσε, Καμαρά και Ελαμπντελαουί ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, καλός και ο Φορτούνης κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, με τον Πασχαλάκη βέβαια από πλευράς «Δικεφάλου του Βορρά» να... κατεβάζει τα ρολά πραγματοποιώντας ουκ ολίγες σημαντικές επεμβάσεις.
Καλή δουλειά στο κέντρο έκανε και ο Κάνιας, σπουδαίος στα μετόπισθεν ο Κρέσπο καθαρίζοντας σχεδόν τα πάντα, δεν βοήθησαν Πέλκας και Πρίγιοβιτς, ο οποίος δεν τροφοδοτήθηκε και σωστά είναι η αλήθεια.
Όσον αφορά τον Ελβετό διαιτητή Σον Φενταγί, πέρασε απαρατήρητος.
Άξιζε έστω το «Χ», αλλά...
Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να μπαίνει με ιδιαίτερη ορμή και μόλις στο 2ο λεπτό ο Καμαρά απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Μετά το 15' ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε την κατάσταση, πάγωσε το ρυθμό, χωρίς πάντως να μπορεί να απειλήσει τον Γιαννιώτη, με το 0-0 να σφραγίζει φυσιολογικά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.
Στην επανάληψη ήρθε η ψυχρολουσία για τους Πειραιώτες, αφού Γιαννιώτης και Βούκοβιτς τα έκαναν όλα λάθος μετά τη σέντρα του Μπίσεσβαρ στο 49' από αριστερά, για να σημειώσει τελικά αυτογκόλ ο Σέρβος στόπερ.
Οι «ασπρόμαυροι», πάντως, αντί να πάρουν τα πάνω τους έδειξαν μεγάλο άγχος στη συνέχεια της αναμέτρησης, οπισθοχώρησαν και οι παίκτες του Μαρτίνς κυριάρχησαν.
Όμως, ήταν φανερό ότι δεν ήταν η βραδιά τους, σπαταλώντας όλες τις ευκαιρίες τους και έχοντας τελικά ως μοναδικό τους κέρδος στο φινάλε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, λοιπόν, αναγνώρισαν την προσπάθεια, αλλά η ουσία βέβαια είναι ότι ο μεγάλος νικητής στο βροχερό βράδυ της Κυριακής ήταν ο ΠΑΟΚ.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ελβετός Σαν Φενταγί με βοηθούς τους συμπατριώτες του Σλάνταν Γιοσίποβιτς και Μπεκίμ Ζογκάι.
Κίτρινες: 34' Xασάν - 65' Κάνιας, 89' Μάτος, 90'+7 Πασχαλάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82' Γκιγιέρμε), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Χασάν.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ), Πέλκας (57' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.