Με ανατροπή επικράτησε 3-1 της Τζένοα μέσα στη Γένοβα
Αυτή η Πάρμα έχει υψηλές βλέψεις και το απέδειξε και την Κυριακή (7/10) μέσα στη Γένοβα.
Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι «παρμένζι» επικράτησαν τελικά με 3-1 και πλησίασαν τις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ.
Οι δύο ομάδες ήταν από το ξεκίνημα ιδιαίτερα ορεξάτες και προσέφεραν θέαμα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά τους γηπεδούχους που μόλις στο 6ο λεπτό προηγήθηκαν με όμορφη γυριστή κεφαλιά του Πιάτεκ, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Ριγκόνι έφερε το ματς στα ίσα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σιλιγκάρντι.
Στο 26' έγινε γ ανατροπή, με τους δύο πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ να αλλάζουν αυτή τη φορά ρόλους, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Τσεράβολο «έγραψε» με κεφαλιά το 1-3.
Η Τζένοα είδε και γκολ της να ακυρώνεται με τη χρήση του VAR Λίγο αργότερα, με τον ρυθμό να πέφτει στην επανάληψη και την Πάρμα να φεύγει με ένα σπουδαίο «διπλό».
ΤΖΕΝΟΑ: Ράντου, Κρισίτο, Σπόλι, Σάντρο, Λάζοβιτς, Περέιρα (71’ Ματσιτέλι), Μπιράσκι, Χίλιεμαρκ (46’ Φαβίλι), Μεδέιρος (46’ Μπέσα), Πιάτεκ, Κουαμέ.
ΠΑΡΜΑ: Ζέπε, Στούλατς, Γκόμπι, Άλβες, Ιακοπίνι, ΝτιΓκαούντιο (61’ Μπαστόνι), Μπαρίλα, Ριγκόνι (77’ Ντεϊόλα), Τσεράβολο (67’ Ντα Κρους), Σιλιγκάρντι, Γκαλιόλο.
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Παρασκευή (5/10)
Τορίνο - Φροζινόνε 3-2 (20' Ρινκόν, 46' Μπαζέλι, 71' Μπερενγκέρ - 58' Γκολντανίγκα, 64' Τσάνο)
Σάββατο (6/10)
Κάλιαρι - Μπολόνια 2-0 (22' Ζοάο Πέδρο, 68' Παβολέτι)
Ουτινέζε - Γιουβέντους 0-2 (33' Μπεντανκούρ, 37' Ρονάλντο)
Έμπολι - Ρόμα 0-2 (36’ Ενζονζί, 85’ Τζέκο)
*Στο 58’ έχασε πέναλτι ο Καπούτο για την Έμπολι
Κυριακή (7/10)
Τζένοα - Πάρμα 1-3 (6' Πιάτεκ – 16' Ριγκόνι, 26' Σιλιγκάρντι, 30' Τσεράβολο)
Μίλαν - Κιέβο (16.00)
Αταλάντα - Σαμπντόρια
Λάτσιο - Φιορεντίνα
Νάπολι - Σασουόλο (19.00)
ΣΠΑΛ - Ίντερ (21.30)