Ο εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θριάμβευσε στο ράλι της Καταλονίας * Δεύτερος ο Οζιέ που πέρασε πρώτος, στο +3 από τον Νεβίλ με έναν αγώνα να απομένει
Επέστρεψε στις νίκες και έβαλε... φωτιά στο πρωτάθλημα ο Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε αγώνα ράλι έπειτα από περισσότερα από πέντε χρόνια, θριαμβεύοντας στην Καταλονία την Κυριακή (28/10), με τον τίτλο να αναμένεται πια να κριθεί στον τελευταίο αγώνα του WRC για φέτος τον άλλον μήνα στην Αυστραλία.
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ τερμάτισε δεύτερος και έτσι πέρασε στην κορυφή, αφήνοντας δεύτερο στο -3 τον Τιερί Νεβίλ.
Ο Βέλγος στάθηκε άτυχος, καθώς στα τελευταία μέτρα βρήκε σε πέτρα και έσπασε τον πίσω δεξιό τροχό του Hyundai του. Έτσι, τρίτος τερμάτισε ο Έλφιν Έβανς, με τον Νεβίλ να περιορίζεται στην τέταρτη θέση.
Νικητής στην Power Stage ήταν ο Οτ Τάνακ που πήρε 5 βαθμούς, ο Οζιέ πήρε 4, ο Λεμπ 3 και οι Έβανς και Σόρντο από 2 και 1 αντίστοιχα.