Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει βούληση από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου για να λύσουν το πρόβλημα
Στην εκπομπή «Επόμενη Ημέρα» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22/3) ο Γιώργος Βασιλειάδης και, μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε για το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα και την αντιμετώπισή του μέσω του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε πως το ποδόσφαιρο αδιαφορεί για το προϊόν του και υπογράμμισε πως η οπαδική βία έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να βελτιωθεί κάτι στον αθλητισμό όσο οι παράγοντές του «χρησιμοποιούν πολλές φορές τις ομάδες τους ως πολιτικό κόμμα».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τον αν υπάρχει επιχειρηματικός πόλεμος στο ποδόσφαιρο: «Είναι προφανές και δεν αφορά το ποδόσφαιρο, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Αν ήταν μόνο το ποδόσφαιρο, θα μπορούσες υπό συνθήκες να βρεις και μία λύση».
Για τα θέματα βίας με τελευταίο περιστατικό τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των «αιωνίνων»: Πράγματι μια έξαρση το τελευταίο διάστημα, μέσα από τον πόλεμο των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών. Όμως, μετά την ψήφιση του αθλητικού νόμου και τη χρήση του από την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ συγκεκριμένες διατάξεις ψηφίστηκαν και από την αντιπολίτευση, έχουμε στείλει ένα μήνυμα: ότι υπάρχει μηδενική ανοχή.
Άμεσα, από την επόμενη ημέρα της σύλληψης, και είχαμε πολλές συλλήψεις αυτά τα χρόνια, ο παραβάτης νιώθει τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης και πετυχαίνουμε άμεσα την απομάκρυνσή του από τα γήπεδα. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά προβλήματα, απότοκο των καθυστερήσεων της ελληνικής δικαιοσύνης, για να είμαστε ειλικρινείς».
Για τους παράγοντες ποδοσφαίρου - μπάσκετ και αν υπάρχει διάθεση εξεύρεσης λύσης από πλευράς τους: «Οσο οι παράγοντες δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί θέλουν να βγάλουν χρήματα απ' αυτό, δεν το αντιμετωπίζουν δηλαδή σαν μία επιχείρηση και χρησιμοποιούν τις ομάδες τους για επίτευξη άλλων σκοπών, είτε για το προσωπικό ονόρε είτε για να επιτύχουν πολιτικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ως πολιτικό κόμμα την ομάδα τους, τότε προφανώς και δεν υπάρχει ελπίδα.
Προσπαθούμε και προσπαθώ εδώ και 2,5 χρόνια να θέσω την πραγματική ατζέντα. Πήραμε πρωτοβουλίες, προτείναμε την αναδιάρθρωση, προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ασφαλές και στέρεο οικονομικό περιβάλλον που δεν θα έχει θέση γι΄ αυτούς που δεν ενδιαφέρονται.
Νομίζω έχει καταδειχθεί, και παρ΄ όλη τη σπέκουλα που υπήρχε ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα με δικαστικές αποφάσεις στο νομικό πλαίσιο που εμείς φέραμε, με βάση τους τακτικούς δικαστές που εμείς επιβάλλαμε, για να έχουμε ένα καθεστώς νομιμότητας για όλους κι έναντι όλων.
Εδώ και δύο χρόνια, μαζί με την ΟΥΕΦΑ και το συμβούλιο της Ευρώπης, για να μη νομοθετούμε όπως νομοθετούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, στον αέρα και στο κενό, έχουμε φτιάξει ομάδα εργασίας και φέρνουμε συνεχώς νομοθετήματα, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν».