Ο υφυπουργός αθλητισμού δεν κάνει πίσω για την αναδιάρθρωση και όπως παραδέχθηκε: «Αν υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι αδικίες στη Γ’ Εθνική, μπορούμε να το συζητήσουμε»
Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει το υφυπουργείο Αθλητισμού και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, όπως τόνισε και την Παρασκευή (12/4) ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι αναγκαστικά υπάρχουν αδικίες και εφόσον γίνουν προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, κυρίως, για την Γ’ Εθνική μπορεί να τις βάλει στο νομοσχέδιο.
«Σας το είχα πει στην πρώτη έκθεση ότι σκοπός είναι να είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός η Sportexpo και είναι κάτι που έλειπε από τη χώρα. Δεν υπάρχει πιο ιδανικό μέρος από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ θα υπογράψουμε το μνημόνιο της κοινής υποψηφιότητας για το Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030. Μετά από έξι μήνες συζητήσεων αποφασίσαμε να τα αποτυπώσουμε σε χαρτί για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον αθλητισμό της χώρας. Θέλουμε να αλλάξουμε τα Βαλκάνια και τους λαούς μας και να απασχολούμε τους Ευρωπαίους θετικά και όχι αρνητικά. Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα μεγέθη δεν είναι μεγάλα, διότι οι υποδομές υπάρχουν. Μετρό, λιμάνια, αεροδρόμια και γήπεδα θα υπάρχουν, μέσα στην επόμενη τετρετία θα έχουμε Αγια-Σοφιά, Νέα Τούμπα και ανακαινισμένα ΟΑΚΑ και Καυτανζόγλειο. Από θέμα υποστηρικτικών δομών υπάρχουν τα πάντα. Θα έχουμε πολλά οφέλη», είπε αρχικά στον ραδιοσταθμό Metropolis ο Βασιλειάδης για την έκθεση, αλλά και για τη διεκδίκηση του Euro και του Μουντιάλ.
Για το θέμα της αναδιάρθρωσης και τις αντιδράσεις ακόμη και από Βουλευτές του κόμματός του, επισήμανε: «Διαφωνώ με οποιαδήποτε αναβολή, έγινε μια πρόταση σε συγκεκριμένο πλαίσιο με νούμερα, στοιχεία και με βάση τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αναπτύχθηκε παραφιλολογία για την τροπολογία, η οποία παίζει ελάχιστο ρόλο ως προς την αναδιάρθρωση. Αυτή δεν παίζει ρόλο ως προς τον αριθμό των ομάδων. Αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ. Ο νομοθέτης ορίζει ποιες είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες. Για τις αντιδράσεις νομίζω αφορούν τις μικρότερες κατηγορίες, όπως σε κάθε αναδιάρθρωση υπάρχουν αδικίες. Είχα πει από την αρχή ότι αν υπάρχει περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις για να μετριάζουν την αδικία, το συζητάω. Το να πάω ένα χρόνο πίσω είναι σαν να το πάω στο ποτέ. Ποτέ δε θα είναι ώριμες οι συνθήκες. Όλοι πίστευαν ότι η Πολιτεία θα κάνει κωλοτούμπα. Μετά από 10 χρόνια μνημονίου, αν κάνουμε τα ίδια θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πέρυσι έλεγα ότι δε με απασχολεί ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει. Αν υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι αδικίες διότι υπάρχει κύμα διαμαρτυρίας από τη Γ’ Εθνική, μπορούμε να το συζητήσουμε. Πάμε να κάνουμε μεγάλη αλλαγή όμως, βάζουμε οικονομικό πλάνο με βάθος πενταετίας».
Για το αν τα χρήματα που θα δοθούν από την ΕΡΤ θα επιστρέψουν, τόνισε: «Στην ΕΡΤ δε θα γυρίσουν πίσω τα χρήματα, όμως το σήμα της ΕΡΤ πηγαίνει σε όλους τους Ελληνες ανά την υφήλιο. Υπάρχουν και 600.000 νέοι και ο αθλητισμός τους ενώνει με την πατρίδα τους και το να έχουν πρόβαση δεν έχει τίμημα. Μέσα από αυτή την οικονομική κίνηση, το ισοζύγιο δε θα είναι αρνητικό. Δημιουργείς συνθήκες για να φτιάξεις την αγορά».