26/11/2024
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ | Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 - 13:13

Επαγγελματικό συμβόλαιο για Βασιλούδη

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Κ20 του Παναιτωλικού… αναβαθμίστηκε έπειτα από εισήγηση του Ματζουράκη * Στην έκθεση του γλύπτη Θόδωρου το ποδοσφαιρικό τμήμα

Άλλο ένα… ταλέντο του προώθησε ο Παναιτωλικός. Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (3/1), ο Στάθης Βασιλούδης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Ο άσος της Κ20 έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ο Γιάννης Ματζουράκης εισηγήθηκε την… προαγωγή του, αφού έτσι κι αλλιώς τους τελευταίους μήνες συμμετείχε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Επαγγελματικό συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2019 υπέγραψε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ20 του Παναιτωλικού Στάθης Βασιλούδης. Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1996 στη Θεσσαλονίκη και εντάχτηκε στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού το καλοκαίρι του 2014. Τους τελευταίους μήνες συμμετείχε στις προπονήσεις της επαγγελματικής ομάδας και με εισήγηση του κ. Ματζουράκη υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο».

Παράλληλα, η ομάδα του Αγρινίου δείχνει και τις… καλλιτεχνικές ανησυχίες της, στηρίζοντας σπουδαίες προσωπικότητες της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα επισκεφθεί την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου που θα φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Αναλυτικά: «Ο Αγρινιώτης γλύπτης Θόδωρος (Παπαδημητρίου), ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες με διεθνή καταξίωση, αποτελεί πρεσβευτή της πόλης μας και η έκθεση "Στίγματα πορείας: ίχνη σε χαρτί με μολύβι, μελάνι, κάρβουνο (1947-1962)", που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, αποτελεί ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός για την περιοχή.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο δημιουργό και να στηρίξει τις πολιτιστικές δράσεις της πόλης, προγραμμάτισε επίσκεψη του ποδοσφαιρικού τμήματος, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 19.00).

Η έκθεση οργανώνεται από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης. Μέσα από τα περίπου εκατό προσωπικά σχέδια του Αγρινιώτη δημιουργού, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, καταγράφεται η αρχή της μεγάλης πορείας του στα μονοπάτια της Σύγχρονης Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016. Ώρες επισκέψεων καθημερινά 10.00-13.30 και 18.00-20.30. Κάθε Κυριακή 10.30-13.30. Κάθε Δευτέρα κλειστά.

Λίγα λόγια για τον Θόδωρο και το έργο του:

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1931 ενώ έλκει την καταγωγή του από το ορεινό χωριό Άγιος Βλάσης. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Αγρίνιο το 1949 και το 1951 πέτυχε στις εξετάσεις για την είσοδο στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Συνέχισε με υποτροφία για το Παρίσι, όπου φοίτησε για 3 ακόμα χρόνια στην Εcole S. Des Beaux-Arts. Μετά την επιβολή της Χούντας στην Ελλάδα έφυγε για το Σαν Φρανσίσκο όπου δίδαξε στο Πανεπιστήμιο California State. Μετά από πολλά χρόνια σε Γαλλία και ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση και το 1980-1998 έγινε καθηγητής πλαστικής στη σχολή αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ. Το 2007 αναγορεύτηκε Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ και το 2013 Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο.

Ο γλύπτης Θόδωρος έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία και διακρίσεις. Έργα του υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου και σε αρκετούς δημόσιους χώρους της Ελλάδας, κάποια από τα οποία είναι πολύ γνωστά στο κοινό, όπως η σύνθεσή του "Το Ωρολόγιον του ΜΕΤΡΟ" στο σταθμό ΜΕΤΡΟ της Πλατείας Συντάγματος (2001), Σκηνικό Περιβάλλον για την τραγωδία του Ευριπίδη "Φοίνισσες", στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (1983), Γλυπτό-Έπαθλο για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας "Καλύτερο περιβάλλον στη Βιομηχανία" (1987), "Δωδεκάκτινος Τροχός Ισορροπών σε Συρματόσχοινα με Αντίβαρο Σφαίρα" (1993) , Επιλογή του γλυπτού "Νίκη 67" για το νέο κτίριο του Συμβουλίου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες (1994), "Ολυμπιακό Δίπτυχο" στην πρόσοψη του κτιρίου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Λεωφόρος Κηφισίας Χαλάνδρι (1996), "Μετέωροι Δείκτες", γλυπτική σύνθεση στο νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ.ά. Έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων και διακρίσεις ενώ ανέπτυξε σημαντικό συγγραφικό έργο».

Μοιραστείτε το: